Ministerstvo rozdává dotace na kulturní památky

0
427

Ministerstvo kultury České republiky vyhlašuje každoroční program Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností (ORP). Pro rok 2023 je na obnovu kulturních památek ve správním obvodu ORP Litvínov alokována částka 352 000 Kč.

Žadatel může, v souladu se „Zásadami pro využití neinvestičních prostředků z rozpočtu ministerstva kultury“ (dále jen „Zásady“), požádat maximálně o 80 % z uznatelných nákladů.

Uzávěrka podání kompletních žádostí včetně všech příloh je do 28. února 2023 včetně. Žádost je nutné zaslat na předepsaném formuláři, a to odboru investic a regionálního rozvoje Městského úřadu Litvínov, s označením „Dotace na obnovu kulturních památek – MK 2023“.

Veškeré pokyny k vyplnění formuláře, k požadovaným přílohám atd. jsou uvedeny v Zásadách

(https://www.mkcr.cz/podpora-obnovy-kulturnich-pamatek-prostrednictvim-obci-s-rozsirenou-pusobnosti-cs-274).

V případě, že žádost nebude vyplněna na předepsaném formuláři nebo nebudou dodány požadované přílohy, nemůže být žádost doporučena k poskytnutí finanční podpory. Není dovoleno předepsané formuláře měnit, upravovat apod.

Kontaktní osobou pro zájemce o dotaci je Mgr. Natalija Dolejšová – odbor investic a regionálního rozvoje (tel. 476 767 684, natalija.dolejsova@mulitvinov.cz ).

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!