Výluka tramvají mezi Litvínovem a Mostem se protáhne až do jara! Před spuštěním provozu se přišlo na závadu s kabely

0
524

Zhruba před dvěma lety se začalo s rekonstrukcí tramvajové trati v úseku z Litvínova do Záluží. Dlouhodobá výluka tramvají mezi Litvínovem a chemičkou v Záluží, která se později rozšířila až do Mostu, měla skončit už příští týden. Na nově zrekonstruovanou trať měly od poloviny února již vyjet tramvaje i s cestujícími.

Ti se ale zatím nedočkají. Během testování trati se totiž vyskytl závažný problém.

„V současné době byla na trati zahájena testovací část provozu – v minulém týdnu projela první tramvaj, byla odzkoušena trakce, proběhly technologické prohlídky. V rámci testování došlo ke zjištěním o poškození kabelové trasy v úseku Litvínov Báňské stavby – Chemopetrol (přejezd),“ informoval v prohlášení Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova.

Kabeláž byla položena v rámci realizace kolejového spodku/svršku, následně došlo k realizaci mostních konstrukcí. „Z důvodu delší časové prodlevy došlo pravděpodobně k poškození kabeláže vodou. To bylo způsobeno dlouhodobým uložením v zemi a neuvedením do provozu z důvodu změny projektu,“ informoval dále dopravce.

Po provedení diagnostiky a prověření možností dopravce rozhodl o částečné výměně kabelové trasy. Při lokálních úpravách by totiž mohlo v rámci „ostrého provozu“ docházet k nežádoucím poruchám, které by měly vliv na bezpečnost provozu. „Úprava kabelové trasy znamená výměnu kabeláže v daném úseku. Toto řešení  má zásadní vliv na zahájení provozu s cestujícími – zkušební provoz v tuto chvíli proto nebude zahájen,“ uvedl ředitel Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova Daniel Dunovský.

Nyní zhotovitel prověřuje kapacity, rozsah výměny, připravuje plán prací. V příštím týdnu by mělo být jasné, jak bude výluka rozsáhlá. Zhotovitel nyní v nejkratším možném  čase a s nasazením veškerých dostupných prostředků poškození kabelové trasy odstraní.

„Další prodloužení výluky nás velice mrzí, ale pro budoucí bezproblémový provoz je výměna kabeláže správným řešením. Cestujícím se tímto omlouváme za způsobné nepohodlí a věříme v brzké zprovoznění,“ obrací se na cestující ředitel dopravního podniku Daniel Dunovský.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!