Střední a základní školy mohou žádat o dotace na odborné učebny

0
606
ilustrační foto
Střední školy z Ústeckého kraje, střední a základní školy Karlovarského a Moravskoslezského kraje mohou od poloviny února žádat o dotace na investice týkající se lepšího připojení a využívání internetu, modernizace odborných učeben a pracovišť odborného výcviku či projekty na zpracování odpadů moderními způsoby. První balíček dotací ve výši 1,8 miliardy korun je připraven v Operačním programu Spravedlivá transformace (OPST).
6. výzva – Odborné učebny středních škol v Ústeckém kraji (alokace 500 milionů korun)

Předmětem výzvy je podpora staveb, modernizace a vybavení odborných učeben středních škol. Jedná se například o chemické a fyzikální laboratoře, robotické laboratoře, počítačové učebny, nahrávací studia, dílny nebo specializované jazykové učebny.
Žádosti lze podávat v termínu 15. 2. 2023 – 31. 12. 2023
▪ 9. výzva – Konektivita škol v Ústeckém kraji (alokace 300 milionů korun)
Výzva řeší projekty vybudování vnitřní sítě a zkvalitnění připojení k internetu na středních školách. V rámci výzvy lze pořídit koncová zařízení, např. počítače nebo tablety, ovšem do maximální výše 30 % celkových způsobilých výdajů projektu.
Žádosti lze podávat v termínu 15. 2. 2023 – 31. 12. 2023
▪ 12. výzva – Inovativní projekty oběhového hospodářství v Ústeckém kraji (alokace 940 milionů korun)
Výzva podporuje projekty třídění, dotřiďování, úpravy, materiálové přeměny, chemické recyklace ostatních a nebezpečných odpadů moderními způsoby, které v dnešní době nejsou v provozech běžné.
Žádosti lze podávat v termínu 15. 2. 2023 – 31. 7. 2023

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!