Hejtman ocenil vesnice

0
1210

Oceněním Vesnice roku 2016 v Ústeckém kraji se může pyšnit obec Nové Sedlo z lounského okresu. Za okres Most získala ocenění Nová Ves v Horách. Oranžovou stuhu dostala za spolupráci obce a zemědělského subjektu.

„Myslím si, že bylo dobré, když jsme před lety na zastupitelstvu schválili zvýšení finančních odměn pro obce, které se umístí v soutěži. Jednak to je motivující a pak také samotným přihlášením do soutěže se obce zavazují k tomu, že musí udělat něco pro zlepšení života svých občanů ve vesnici. Jsem moc rád, že počet přihlášených obcí stoupá. Zažil jsem přihlášených sedm obcí, dnes jich máme třicet,“ uvedl hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

OCENĚNÉ OBCE: Zlatá stuha, krajský vítěz: Nové Sedlo (okres Louny) Modrá stuha, za společenský život v obci: Kytlice (okres Děčín) Bílá stuha, za činnost mládeže: Vědomice (okres Litoměřice) Zelená stuha, za péči o zeleň a životní prostředí: Jiřetín pod Jedlovou (okres Děčín) Oranžová stuha, za spolupráci obce a zemědělského subjektu: Nová Ves v Horách (okres Most) Cena naděje pro živý venkov: Libochovany (okres Litoměřice)

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!