Dopis čtenáře do redakce Homéru na téma „Vysoké pokuty pro řidiče v Mostě“

0
828

Dopis čtenáře

Pět set korun by k nápravě stačilo

Chtěl bych se pozastavit nad pokutami za překročenou rychlost, které řidičům uděluje  Magistrát města Mostu. Asi nejsem jediný, komu přišlo vyrozumění o udělení pokuty. Z něj jsem se dozvěděl, že musím zaplatit 700 Kč za překročení povolené rychlosti. Údajně jsem jel celých 57 km za hodinu! Pokutu jsem v termínu samozřejmě zaplatil, ale připadal jsem si jako „zločinec“!

Naštěstí patříme s manželkou k seniorům, kteří nemusejí obracet každou korunu, ale přesto se mi suma 700 Kč zdá nepatřičná. Když to musí být, tak se domnívám, že maximálně 500 Kč by k „nápravě“ stačilo také. Těch 700 Kč stejně řidiče, pro které jsou předpisy cár papíru, neodradí. Vůbec si nevzpomínám (jezdím po našich i zahraničních silnicích více než 50 let), že bych se choval agresivně, porušoval předpisy kde se dá apod. Avšak kdo nikdy nepřišlápl trochu plyn, zejména tam, kde například logika předpisů selhává? A vím o čem mluvím. Zkusme se trochu zamyslet, zda při trestání nezohlednit i jiné okolnosti, než číslo na radaru. Všem řidičům přeji klidný rok bez přestupků…

Ing. Tomáš Zálešák – Most

Poznámka redakce: Vysokými pokutami za překročení, byť jen minimální rychlosti v našem městě, se vloni na podzim zabývali už i mostečtí zastupitelé. Některým se 700 Kč rovněž zdálo nepřiměřené, a to i s ohledem na okolní města (včetně Prahy), kde jsou tyto pokuty ve výši maximálně 500 Kč. Většinou hlasů však návrh na snížení částky neprošel.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!