Pečovatelské služby v Ústeckém kraji čeká digitalizace

0
344

V prostorách Krajského úřadu Ústeckého kraje se uskutečnilo úvodní setkání k připravovanému projektu „Digitalizace pečovatelských služeb v Ústeckém kraji“.

Na tomto setkání byli zástupci pečovatelských služeb seznámeni s cílem projektu, kterým je zefektivnění poskytování pečovatelských služeb na území Ústeckého kraje prostřednictvím digitalizace. Ta umožní rozvoj pečovatelských služeb a přispěje tak k naplnění potřeb jejich uživatelů.
Projekt podstatným způsobem zkvalitní pracovní podmínky pracovníků pečovatelských služeb a přispěje k jejich větší časové a místní dostupnosti. Dalším cílem projektu je zvýšit kompetence a odbornost pracovníků v sociálních službách, sociálních pracovníků a manažerů pracujících v pečovatelských službách.
Součástí projektu bude též vytvoření a vybavení nových integračních výcvikových center v Mostě, Chomutově, Lounech, Děčíně a Šluknovském výběžku. Tato centra budou sloužit k nácviku péče nejen pro nově nastupující pracovníky přímé péče, ale také pro neformální pečující (např. příslušníky rodiny). Cílem kraje je zajištění dostupnosti integračních výcvikových center napříč celým regionem.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!