Hanika se připravoval na brněnský závod Moto GP

0
1583

Dvacetiletý motocyklový závodník Karel Hanika, kterého v červnu v seriálu Moto GP v kategorii Moto3 nahradila italská stáj Platinum Bay Real Estate zkušeným Britem Dannym Webbem, se do světového šampionátu vrátí.

Získal totiž divokou kartu pro start v brněnském závodě prestižního seriálu. O víkendu 19. až 21. srpna tak opět zakusí jedinečnou atmosféru tohoto podniku, a to na mateřském Masarykově okruhu před domácím publikem.

Karel, kterého už týden po odchodu od Italů angažovala pro juniorské mistrovství světa CEV německá stáj Freudenberg Racing, nechce nechat nic náhodě. První závod v juniorském šampionátu absolvoval 3. července na španělském okruhu Albacete, další se pojede až 28. srpna v Portugalsku. Je to dlouhá pauza, formu pro start v Moto GP proto ladil dva dny na velkém závodním okruhu mosteckého autodromu.

„V Mostě dlouho nebyl, absolvoval jsem zde závody v letech 2010 a 2011, od té doby jsem tu nebyl. Věděl jsem, že mě čeká delší pauza, tak bylo třeba něco natrénovat. Mostecký okruh není vůbec špatný. Například tomu ve španělském Albacete se před jeho nedávnou rekonstrukcí v mnoha ohledech vyrovnal,“ konstatoval Hanika, proč si pro trénink vybral autodrom v Mostě. O svém možném návratu do Moto GP uvažuje, ale ne do Moto3.

„Je to pro mě trochu složitější. Na 99 procent totiž mohu potvrdit, že po letošní sezoně pro mě kariéra v kategorii Moto3 končí. Jednak už se v ní pohybuji delší dobu a mám také nevýhodu ve své výšce a váze. Oproti ostatním soupeřům tímto handicapem ztrácím, zejména na rovinkách. Dalším logickým krokem je tak přestup do kategorie Moto2, případně šestistovek. Máme ale i jiné možnosti. Věřím, že by mi větší motorka mohla lépe sednout a mohl bych se třeba do Moto GP vrátit,“ dodal Hanika.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!