Světovou pivní pečeť vyhrál opět pivovar z Česka

0
336
Vítěz zlaté pivní pečetě a absolutní vítěz Pivovar Trilobit.
Český pivovar Trilobit se stal vítězem soutěže o Světovou pivní pečeť 2023. Slavnostním vyhlášením výsledků vyvrcholil o víkendu na výstavišti Zahrada Čech 33. ročník Mezinárodního pivního festivalu, který se poprvé uskutečnil v Litoměřicích.

 

Odborné degustace probíhaly pod dohledem profesionálních mezinárodních certifikačních autorit. V degustační části Mezinárodního pivního festivalu bylo hodnoceno celkem 44 kategorií, z toho dvě kategorie minerálních vod, dvě ciderů a jedna kategorie o hlavní cenu soutěže – Světová pivní pečeť 2023.

Vítězové si převzali zlaté, stříbrné a bronzové pečetě. Poté odborná porota vyhlásila absolutního vítěze hlavní ceny WORLD BEER SEAL 2023 (Světová pivní pečeť 2023), kterým se stal pražský Pivovar Trilobit. Cenu vítězi předal hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller.

 

Po dobu dvou dnů měli návštěvníci možnost ochutnat piva od třech desítek pivovarů. Na čepu byla vícestupňová piva, ochucená piva, cidery či pivní speciály. Nechyběl ani kulturní program probíhající jak na vnitřním, tak i venkovním podiu. Vystoupila oblíbená litoměřická kapela Synové výčepu, Baťa & Kalábůf něžný beat, Hrajeto nebo třeba Folimanka Blues. Program zpestřila výstava věnovaná historii i současnosti litoměřického pivovarnictví, která bude nově instalovaná v prostorách litoměřického hradu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!