Kraj podpoří děti s hendikepem a sociální služby několika miliony korun

0
402

V rámci dotačních programů, které schválili krajští zastupitelé na svém dubnovém zasedání, rozdělí kraj v roce 2023 17,5 milionu korun mezi znevýhodněné skupiny, jež byly v minulosti opomíjené. Celkem 7,5 milionu korun půjde na podporu zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc. Podpořeny budou také sociální služby pečující o osoby s poruchami autistického spektra, a to 10 miliony korun.

„Vyhlašujeme dotační program na dofinancování tzv. ZDVOP v kraji, tj. klokánků. Dále přicházíme s novým dotačním programem pro klienty s poruchou autistického spektra. Chceme, aby se služby pro tyto klienty rozšířily. Protože jsou nedostatečně financovány, je jich v Ústeckém kraji, ale i celé republice málo. Snažíme se tímto způsobem motivovat ke vzniku dalších a myslím, že se nám to daří,“ uvedl 1. náměstek hejtmana Jiří Kulhánek.
Cílem dotačního programu Podpora zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc na území Ústeckého kraje 2023 je systémová podpora a posílení dostupnosti krizových pobytových zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc. Lhůta pro podávání žádostí poběží od 5. do 9. června 2023.
Žádosti do dotačního programu Podpora Ústeckého kraje pro sociální služby pečující o osoby s poruchami autistického spektra 2023 bude možné podávat od 1. do 6. června 2023.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!