Mostecká liga malé kopané má před sebou start jubilejního ročníku

0
2560

V neděli bude na hřišti 11. ZŠ Most zahájen další, již jubilejní patnáctý, ročník Mostecké ligy malé kopané. Na start nové sezony se stejně jako loni postaví celkem deset týmů a půjde opět o mix tradičních účastníků, staronových týmů a i jednoho úplného nováčka.

Pojďme si tedy jednotlivé týmy představit a pokusit se odhadnout jejich ambice.

Na prvním místě je určitě třeba uvést úřadujícího mistra a skutečného hegemona nejen MLMK, ale malého fotbalu v celé České republice, Gamblers Most. Tým kolem kapitána Ondřeje Bíra s největšími hvězdami Mackem, Polákem, bratry Koudelkovými, Michalem Macháčkem, Karausem a Režným, či bratry Hlaváčkovými bude zcela jistě opět platit za hlavního favorita soutěže, a to i s ohledem na to, že do své již tak hvězdné sestavy nově přetáhl ještě jednu z nejvýraznějších ofenzivních hvězd soutěže, Ladislava Kešnera.

Jako druhé se sluší představit jejich loňské vyzývatele ve finále, tým Inseminátors FC. I tým kapitána Zdeňka Kopase s dlouhodobě osvědčenými Pyskatým, Jarolímem či Onuščákem udělal v rámci své přestupové politiky jedno skvělé jméno a tím je historicky nejproduktivnější hráč MLMK, František Tůma. Takto vyzbrojený loňský finalista by měl stát i letos na předních pozicích mezi vyzyvateli Gamblerů.

Těmi dalšími by čistě dle papírových předpokladů měly být týmy Hospoda ULITA, staronoví FC Katalánci SWAG, FC Jeptišky či nováček GMS Most.

Loňský bronzový medailista, Hospoda ULITA, neprováděl žádné významné přesuny ve svém kádru a bude tak spíše sázet na dlouhodobě osvědčené vazby a sehranost. V minulé sezoně v jeho barvách vyhrál kanadské bodování ligy Vít Popelka a měl by to být on, kdo i letos společně s hráči jako Pátek, Levý či Pučok potáhne ULITU nahoru. U tohoto týmu, stejně jako u ostatních, bude rozhodujícím faktorem docházka jejich nejlepších hráčů.

Na scéně se rovněž objevil po dvouleté odmlce vítěz základní části a finalista sezony 2013, tým FC Katalánci SWAG. Nejde tak o skutečného nováčka, zvláště když většina jeho hráčů působila v různých týmech soutěže po celou dobu. Nyní se ale jejich kapitánovi Lukášovi Čábelkovi podařilo sestavit pod vlajkou Katalánců velmi silnou sestavu, ať již jde o bratry Kobyláky, bratry Vrby, Zečeviče či Hosnedla.

Dalším letošním silným hráčem by měl být tým s velmi mírumilovným názvem, FC Jeptišky. Ten sestavil kapitán Václav Šlégr. I v řadách Jeptišek najdeme velmi zajímavá jména s nespornou fotbalovou kvalitou. Těmi dvěma největšími jsou Horský a do ligy se vracející Olah. Z těch dalších jsou to pak již ověření Fišer či Vlášek. Rovněž Jeptišky, pokud se budou scházet, by se měly pohybovat v horních patrech tabulky.

Letošním jediným skutečně autentickým nováčkem je tým GMS Most, byť samozřejmě i v jeho sestavě se nachází někteří hráči, kteří již za sebou mají ligovou minulost. Tým kapitána Petra Hracha by čistě dle jmen na soupisce měl patřit k hlavním favoritům na titul. Družstvo s hráči jako Vrátil, Wagner, Černý a Štefko by mělo myslet na medailové pozice.

Dalšími dvěma týmy letošního ročníku jsou Old Bridge a FC Levels.

Z těchto týmů si jistě větší pozornost zaslouží tým Old Bridge, nově pod kapitánským vedením Tomáše Kupa. Přeci jen jde o loňské čtvrté nejlepší družstvo, a tak je ani letos nelze podceňovat. Kvalitu jejich soupisce by měli dodávat Haspra, Klárman, Holman nebo Broskovics.

FC Levels, již tradiční účastník soutěže, je týmem, který těží především z fotbalové poctivosti a nasazení. Toto mužstvo nemá nikdy problém s docházkou a díky své herní zodpovědnosti a nasazení jsou pro každého značně nepříjemným soupeřem. Tým kapitána Lukáše Nováka opět potáhnou Chobot, Mikeska či Gruntorád.

Jako poslední dvě si představíme mužstva, která by, ani ne tak vzhledem k soupiskám svým, jako spíše vzhledem k síle soupisek ostatních, neměla aspirovat na horní polovinu tabulky. Jde jednak o finalistu roku 2014, tým proOFFICE a dále o FC Gunners Most.

Tým proOFFICE v posledních dvou sezonách značně ustoupil ze svých pozic. Přesto se i družstvo kapitána Vojtěcha Bendy s Beranem, Ferencem či Kušnírem nově posílené o Masopusta či bratry Hrvoly může dočkat dobré sezony korunované postupem do play off.

Představení letošních účastníků uzavírají FC Gunners Most. Tým Petra Janečka po své první sezoně 2014, kdy nezískal ani bod, v minulém ročníku zajímavě posílil a dokázal získat svá dvě první vítězství. O jejich úspěchy by letos měli usilovat zejména Kosman, Friček nebo tandem otec – syn Marušíkové, a to vše před brankářem Duchkem.

S těmito týmy a těmito hvězdami tedy tuto neděli vstoupí Mostecká liga malé kopané do svého dalšího ročníku. Z letošních novinek by měl být tou divácky nejzajímavější penaltový rozstřel v případě nerozhodného výsledku.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!