Destinační agentura České středohoří v insolvenci

0
487
Správní rada Destinační agentury České středohoří doporučila řediteli agentury podat návrh na zahájení insolvenčního řízení. Důvodem je neschopnost společnosti splácet své závazky. Výkon činností přebírá Ústecký kraj ve spolupráci s Regionální rozvojovou agenturou Ústeckého kraje.

 

Jednání správní rady DA České středohoří proběhlo za účasti všech šesti členů (dva za Ústecký kraj, dva za město Litoměřice a dva za Biskupství litoměřické jako všechny zřizovatele), dvou členů dozorčí rady a ředitele agentury Michala Horáčka.

Správní rada přijala usnesení, v němž po důkladném zvážení všech variant doporučila řediteli vzhledem k evidentní neschopnosti o.p.s. splácet své závazky podat návrh na zahájení insolvenčního řízení. Tento krok shledala správní rada jediným možným a zároveň maximálně efektivním vzhledem k finanční situaci.

„Činnost destinačního managementu pro oblast České středohoří nicméně kontinuálně pokračuje, a to včetně realizace veškerého marketingu, turistických produktů a projektů,“ upřesnil předseda správní rady a krajský radní Tomáš Rieger.

S ohledem na stávající problémy, které dle názoru správní rady způsobil bývalý ředitel, a na nezbytnou transformaci organizace z obecně prospěšné společnosti na jinou právní formu, přebírá výkon činnosti Ústecký kraj ve spolupráci s Regionální rozvojovou agenturou ÚK. Spolu s činností přecházejí na krajský úřad, potažmo na RRA, i nezbytné personální kapacity.

Marketingová značka Brána do Čech, jejíž součástí je i České středohoří, je majetkem Ústeckého kraje a není vývojem v DA České středohoří dotčena.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!