Komořanská teplárna nabízí propočet nákladů a cen tepla

0
418

Vzhledem k množícím se dotazům, zda je výhodnější tepelné čerpadlo, plyn či centrální vytápění, přináší United energy orientační výpočet nákladů a cen tepla.

Základní radou United energy přitom je, nenechat se zlákat astronomickými úsporami, které slibují dodavatelé tepelných čerpadel obyvatelům bytových domů. „Nezapomeňte do svých výdajů přičíst vše, co budete muset investovat a zařídit. Připravili jsme soupis nákladů nejen za tepelná čerpadla, ale i plynovou kotelnu či dodávky centrálního tepla. Častokrát také kalkulace alternativního vytápění předpokládají, že zákazníkům zůstane jedna smlouva na celý bytový dům s tarifem pro tepelná čerpadla. Smlouvy pro jednotlivé byty se poté údajně zruší.

Prvním úskalím je, že z přívodu pro tepelná čerpadla nelze bez zvláštních smluv napájet jednotlivé byty. Tepelné čerpadlo, které slouží k vytápění všech bytů, je typickým příkladem této podmínky. Jednotlivé byty pak musí mít samostatné smlouvy na dodávku elektřiny. Druhým úskalím je, že bytový dům odpojením od centrálního zásobování přebírá odpovědnost za vytápění celého objektu sám na sebe. Při poruše tepelného čerpadla už není možné použít centrální zásobování teplem jako náhradního zdroje. Bytový dům by si musel najít jinou alternativu,“ radí United energy.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!