Asistenty prevence kriminality budou i Ukrajinci

0
510
(Foto: město Most)
Městská policie podala žádost o dotaci do Programu prevence kriminality na místní úrovni 2022 – 2. kolo vyhlášeného Ministerstvem vnitra ke zvládání dopadů uprchlické vlny souvisejících s invazí Ruské federace na Ukrajinu. S žádostí o dotaci město uspělo. Z této dotace bude financováno 6 asistentů prevence kriminality.

 

Městská policie podala žádost o dotaci do Programu prevence kriminality na místní úrovni 2022 – 2. kolo vyhlášeného Ministerstvem vnitra ke zvládání dopadů uprchlické vlny souvisejících s invazí Ruské federace na Ukrajinu. S žádostí o dotaci město uspělo. Z této dotace bude financováno 6 asistentů prevence kriminality.
Cílem projektu je prevence kriminality související s uprchlickou krizí, a předcházení konfliktů majority a minority nebo minorit mezi sebou a také prevence podvodů, majetkové, předsudečné či jinak nenávistné trestné činnosti mířené na uprchlíky. Výskyt sociálně patologického chování a s tím související problémy byly zaznamenány také uvnitř samotné uprchlické komunity.
Pro předcházení výše uvedených negativních jevů bylo třeba posílit preventivní aktivity ve městě, zejména v SVL, a přizpůsobit jejich obsah a zaměření v souvislosti s uprchlickou vlnou. V rámci projektu jsou zaměstnáni dva asistenti prevence kriminality ukrajinské národnosti a 4 asistenti prevence kriminality, kteří mají zkušenosti s mosteckými sociálně vyloučenými lokalitami.
Jejich úkolem bude působit v problémových lokalitách s cílem snížení počtu vybraných událostí a přestupků souvisejících s bezpečností a veřejným pořádkem v okolí ubytoven, snížení počtu vybraných událostí a přestupků souvisejících s bezpečností a veřejným pořádkem spáchaných ukrajinskými občany, snížení sociálního napětí mezi majoritou a minoritou, zvýšení dostupnosti výchovných, vzdělávacích, volnočasových, osvětových a poradenských aktivit pro ukrajinské občany, zejména děti a mládež, zlepšení komunikace s veřejností v souvislosti se zvládáním uprchlické krize, posílení pocitu bezpečí a vzájemných dobrých vztahů mezi hostitelskou společností a hlavní cílovou skupinou.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!