Regina Razovová slaví 60 let působení na mosteckých divadelních prknech

0
1810
(Foto: archiv MDM)
Soubor Městského divadla v Mostě má za sebou divadelní prázdniny a v úterý 22. srpna 2023 proběhne tradiční zahájení druhé poloviny sezony. Letošní zahájení se ponese ve slavnostním duchu.
Na den přesně – tedy 22. srpna tomu totiž bude šedesát let, kdy do angažmá mostecké činohry nastoupila herečka Regina Razovová.
Herečka Regina Razovová pochází z uměleckého prostředí, jejím otcem byl herec a prvorepublikový kabaretiér Saša Razov (1893-1956). Regina se narodila v Českých Budějovicích, kde byl otec v té době
v angažmá, po další změně jeho působiště pak rodina přesídlila do Mostu. Tady se sblížila s divadelním prostředím a po maturitě na jedenáctiletce nastoupila v roce 1963 jako elévka do místního Divadla pracujících (dnes Městské divadlo v Mostě). V poslední době ji diváci mohli vidět v inscenacích Noc na Karlštejně nebo Golem (v rámci Divadelního léta na Hněvíně).
Regina Razovová má ryzí divadelní (uměleckou) duši. V kontextu českého i světového divadla není zrovna běžné, aby herec strávil celý profesní život na jedné scéně. Regina je právě takovým unikátem a patří mezi legendy mostecké činohry. Svou hereckou kariéru začala v sezoně 1963 v někdejším Divadle pracujících ve starém Mostě a na různých mosteckých scénách dodnes odehrála dlouhou řadu velkých dramatických rolí, jako například Bubulínu v Řeku Zorbovi, paní Daisy v inscenaci Řidič paní Daisy, nebo Florence Fosterovou v komedii Je úchvatná! Poslední jmenované role vynesly Regině divácká ocenění. Za dobu svého působení na mostecké scéně ztvárnila Regina Razovová bezmála dvě stě rolí.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!