Ústecký kraj na Živitelce

0
312
Ústecký kraj se představuje na Země živitelka, největší a nejvýznamnější agrosalón v České republice a na Slovensku, jako úrodná zahrada a brána Čech. V letošním roce jde už o 49. ročník s podtitulem Na cestě k udržitelnosti s tématy: Precizní zemědělství, Environmentální význam zemědělství, Sociální zemědělství.

Ústecký kraj se ve dnech 24. – 29. 8. 2023 představuje expozicí v pavilonu T1. Návštěvníci zde mají možnost ochutnat kraj. Připraveny jsou zde ochutnávky regionálních produktů, zejména uzenin, masných výrobků a o víkendu vín z vinic Ústeckého kraje.

Gurmánskou nabídku doplňuje rozsáhlý sortiment materiálů o cestovním ruchu, k dispozici jsou katalog řemeslné výroby, mapky, cestovatelské deníky, letní turistické noviny, vše pod marketingovou značkou Brána do Čech.

„Podpora našim zemědělcům a malým výrobcům je velmi důležitá. Ústecký kraj patří ke krajům, který své producenty podporuje v poměrně širokém záběru. Ať už to jsou katalog řemesel, web Ochutnejkraj.cz, certifikace regionálními značkami, nebo podpora prostřednictvím cílených dotačních programů do oblasti ochrany biodiverzity, včelařství, myslivosti, rybářství a ekologické výchovy nejmladší generace,“ říká Michal Kučera, radní pro oblast regionálního rozvoje, zemědělství a rozvoje venkova.

Z dosavadních reakcí přítomných je zřejmé, že náš kraj je vnímán jako místo, kde lze strávit příjemnou dovolenou a právě regionální produkty jsou výborná možnost, jak si ze skvělé dovolené strávené v našem kraji i něco originálního odvézt…

Země živitelka pravidelně nabízí nejširší spektrum většiny zemědělských oborů na jednom místě, novinky z oborů zemědělské techniky, myslivosti, včelařství, rybářství, potravinářství nebo chovu hospodářských zvířat, komplexní prezentaci zemědělství od historie po současné trendy a novinky v oblasti výzkumu.

Návštěvnost budějovického výstaviště v době výstavy překračuje 100 000 návštěvníků.

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!