z Rady města Mostu (34. týden)

0
1525
Oprava za milion

MOST – Opravu sociálního zařízení Městské policie Most provede firma ALLKON s. r. o. z Meziboří, která se s nabídkovou cenou 977 082,74 Kč bez DPH stala vítězem veřejné zakázky.

Demolice paneláků

MOST – Radní vyhlásili veřejnou zakázku na demolici bloků 1 a 7 na sídlišti Chanov. Objekty budou zdemolovány, suterénní prostory zasypány inertním materiálem a celý prostor bude upraven zeminou a zatravněn. Tato akce bude spolufinancována z prostředků Ministerstva pro místní rozvoj, podíl dotace v tomto případě činí 80 % z uznatelných nákladů, maximálně však 5 mil. Kč.

Noví zaměstnanci

MOST – Radní schválili vytvoření dvou funkčních míst. Jedno vznikne na odboru rozvoje a dotací, druhé na odboru školství, kultury a sportu. V obou případech se jedná o místa na dobu určitou, a to od 1. 9. 2016 do 31. 8. 2018 s tím, že místo bude z 95 % dotováno z projektu Tvorba místního akčního plánu rozvoje vzdělávání ORP.

Repre má nového správce

MOST – Správa Kulturního domu města Mostu bude od září do 30. 4. 2018 svěřena společnosti Mostecká bytová a. s. za měsíční odměnu 79 200 Kč bez DPH.

Pronájem u jezera podraží

MOST – Radní schválili nový dodatek ke smlouvám. Týká se umožnění stavby u jezera Most se společností Palivový kombinát Ústí nad Labem. „Dodatky jsou uzavírány z důvodu rozdělení pozemkové parcely na jednotlivé dílčí parcely a na základě výměru Ministerstva financí, kterým se mění cena za pronájem pozemků ve vlastnictví státu z 25 na 40 Kč za metr čtvereční za rok,“ informovala tisková mluvčí magistrátu Alena Sedláčková a dodala: „K úhradě dojde pouze v případě, že budou předmětné stavby zahájeny a nájemné bude hrazeno pouze po dobu realizace stavby.“

Chodník v Moskevské

MOST – Třetí etapa opravy chodníku v Moskevské, kterou měla provést společnost JMV tech s. r. o. v červnu 2014 zůstává nedokončená. „Část stavby je již dokončena. Vzhledem k novému posouzení dopravní situace bylo nutné zpracovat novou projektovou dokumentaci, a protože odhad nákladů přesáhl 10 milionů Kč, bude muset být – v případě schválení realizace – vyhlášena nová veřejná zakázka,“ vysvětlila zdržení mluvčí Alena Sedláčková.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!