Litvínovští strážníci se nenudí

0
325

Z černého pasažéra se vyklubal celostátně hledaný muž

Bez jízdenky se vydal z Mostu do Litvínova muž, po kterém v celé republice pátrala Policie ČR. Hledaný muž měl smůlu. Revizor si na pomoc s černým pasažérem přivolal hlídku městské policie. Jakmile strážníci zjistili, koho mají před sebou, předali muže Policii ČR.

Domácí teror skončil vykázáním muže

Na neutěšené vztahy u sousedů se už nemohla dívat žena ze Studentské ulice. Po hádce u sousedů proto přivolala na pomoc strážníky. Strážníci na místě zjistili, že se žena svého partnera bojí a je neustále ve stresu. Policie ČR následně muže vykázala z bytu. Druhý den řešila problém mezi partnery přestupková komise. Protože se žen bála, že na ni bude partner čekat před domem, aby ji ještě před jednáním komise přesvědčil, co má vypovídat, strážníci ráno zkontrolovali, že žena odejde z domova bez problémů.

 

Strážníci si poradí s netopýrem i sršní

Ve večerních hodinách požádala strážníky o pomoc žena, které vlétl do bytu netopýr. Žena byla sama doma jen se svou dcerou a ze zvířete měly strach. Strážníci netopýra odchytili a vypustili ven. Stejně tak si poradili se sršní, které se bála jiná obyvatelka města.

Zmatenému seniorovi pomohli s nákupem

Strážníky přivolal prodavač z elektro, kterému se jeden ze zákazníků zdál příliš zmatený, aby ho nechal jen tak odejít. Hlídka na místě zastihla seniora, který si přišel koupit nabíječku. Tu mu prodavač také předvedl a prodal. Muž pak ale na dotaz strážníků, kde bydlí, nedokázal odpovědět. Strážníkům se podařilo zjistit jméno muže a kontakt na jeho syna. Ten si ale pro otce nemohl přijet. Strážníci u seniora objevili také klíče od bytu. Podle dokladů muže zjistili jeho bydliště, seniora odvezli domů. Později na služebnu městské policie zavolala neteř staršího muže, která svého strýce přijela domů zkontrolovat.

Cizinci kradli ponožky

Ze zlodějů ponožek v Kauflandu se vyklubali dva cizí státní příslušníci. Strážníkům se chování dvou zlodějů zdálo podezřelé, při kontrole pasů se ukázalo, že jsou v Schengenském prostoru déle, než je povolená doba. Cizince proto předali policii ČR.

Řidič pod vlivem omamných látek měl zákaz řízení

Při projíždění Ruské ulice si hlídka všimla mladíka, který vyšel z domu, nastoupil do vozu a z místa odjel. Podle místní znalosti domu, kde se scházejí osoby toxi, pojali strážníci podezření, že může být řidič pod vlivem omamných látek. Rozhodli se proto vozidlo zákonným způsobem zastavit a řidiče zkontrolovat. Jejich podezření se potvrdilo. Řidič byl skutečně pod vlivem omamných látek, přiznal se ke kouření marihuany a navíc už měl zákaz řízení kvůli stejnému prohřešku. Skončil v rukou Policie ČR. Hlídka si také všimla muže, který zjevně podnapilý vyšel z Loutkárny a sedl za volant. I toho strážníci zastavili a provedli kontrolu. Podezření o řízení pod vlivem alkoholu se potvrdilo. I tento řidič skončil v rukou Policie ČR.

Podle kamerového záznamu poznali zloděje

Díky místní znalosti dokázali strážníci identifikovat zloděje elektrického kolečka. O spolupráci požádala Policie ČR. Strážníci po shlédnutí záznamu jednoznačně poznali muže, kterého opakovaně řeší kvůli řadě jiných přestupků.

Vyhlídku si spletl s ubytovnou

Strážníky přivolaly ženy, které se vypravily na procházku na vyhlídku Czedikův gloriet. Na místě přespával bezdomovec. Vyhlídka byla poničená a všude byl nepořádek. Strážníci muže vykázali, před odchodem musel  vyhlídku uklidit.

Sousedé se pod dohledem strážníků dohodli

Hlasitá hudba ze zahrady souseda rušila ženu z Horního Jiřetína natolik, že se rozhodla požádat o pomoc městskou policii. Strážníci na místě zjistili, že má žena s hlasitou hudbou pravdu. Se sousedem proto promluvili. Ten vysvětlil, že celý týden náročně pracuje a hudbou relaxuje. Aby sousedy neobtěžoval, pokusil se vybudovat zvukovou clonu. Neuvědomil si, jak moc hlasitá hudba sousedům vadí. Za přítomnosti strážníků se sousedé dohodli, že se budou vzájemně respektovat. Muž si hudbu trochu ztiší a žena bude sousedovo relax tolerovat.

Těhotenství oslavil šťastný pár alkoholem

Šťastnou zprávu o těhotenství oslavili budoucí rodiče alkoholem tak intenzivně, že skončila těhotná dívka opilá na zemi neschopná se zvednout. Ležící žena vzbudila u kolemjdoucích podezření, že ji mohl muž napadnout, a tak přivolali strážníky. Nakonec opilý muž nenapadal svou partnerku, ale strážníky, kteří se jí snažili pomoci. Nepřestal ani po několikerém upozornění, a tak nakonec skončil v poutech. K opilé ženě a muži, který si v opilosti způsobil pádem na zem zranění v obličeji, přivolali strážníci záchranáře. Vzhledem k opilosti budoucích rodičů strážníci asistovali také při převozu do mostecké nemocnice.

Ve střehu jsou i v době volna

Strážník si v době svého volna všiml v Zámeckém parku ženy, o které věděl, že je celostátně hledanou osobou. Na místo přivolal své kolegy. Ti ženu zadrželi a předali Policii ČR.

Pomohli s opilým synem

Na pomoc strážníky přivolala matka, na kterou se v noci dobýval opilý syn. Žena hlídala synova psa, ale odmítala mu ho předat. Chtěla, aby si pro psa přišel, až bude střízlivý. Strážníci na místě opilce vykázali od domu matky a doporučili mu, aby se za matkou vrátil až druhý den.

Bezdomovce z lesa odkázali do azylu

Na bezdomovce, který si v lese naproti Koldomu rozdělával oheň, upozornili strážníky pracovníci koldomského koupaliště. Strážníci na místě zastihli muže, který tu přespával v provizorním stanu. Na ohni si vařil kávu. Strážníci muže přiměli, aby oheň uhasil. Vysvětlili mu, že může využít azylové bydlení v ubytovně UNO.

Strážníci prochází Pocitovou mapu

Strážníci se během víkendu vydali na kontrolu podle Pocitové mapy, kterou sestavili obyvatelé Litvínova. Ti označili místa, na která by se měli podle jejich pocitů strážníci zaměřit. A pocity lidí byli správné. Nejprve strážníci vykázali dvě osoby z dětského hřiště u nádraží, které tu popíjely alkohol. Další čtyři muže vykázali  s parku u Pilařského rybníka. I ti tu popíjeli alkohol. Stejně tak se stěhoval opilec od veřejného WC. U bloků R v Janově zajistili dvě hledané osoby. Opilce vykázali s parku Pionýrů, z náměstí Míru i z Voigtových sadů.

Agresivní opile řádil v restauraci

Anonym oznámil agresivního opilce v Ruské ulici. Oznámení potvrdila také obsluha kamerového systému. Opilec bouchal do výlohy restaurace. Nakonec se do restaurace dostal. Tam rozbíjel skleničky, házel židlemi. Strážníci muže vyprovodili před restauraci. Opilec se snažil vrátit, choval se dál agresivně i vůči strážníkům. Proto mu byla nasazena pouta. Teprve pak se opilec uklidnil.

Požár přijela nahlásit na kole

V odpoledních hodinách dorazila na služebnu městské policie žena na kole. Přijela z ulice Polní, kde si všimla doutnající trávy a měla obavu, aby se tráva nerozhořela. Hlídka vyjela na uvedené místo. Hlášení cyklistky se potvrdilo. Přivolali proto hasiče.

Prchajícího muže zadržel služební pes

Na muže, který pokřikoval pod okny obytného domu v Janově, přivolali strážníky sousedé. Na místě strážníci zastihli Slováka pod vlivem neznámé látky. Voláním se domáhal své bývalé přítelkyně. Strážníci muže vykázali z místa. Později se strážníci na místo vrátili, protože tu muž opět vykřikoval pod okny. Strážníci muže vyzvali, aby odložil své věci. Ten se dal na útěk do blízkého lesa. Na výzvu strážníků nereagoval. Na zadržení muže byl proto použit služební pes Spyke. Spyke muže snadno dohnal a i s nasazeným košíkem ho srazil k zemi. Při kontrole pak strážníci u muže našli nůž. Ten mu byl odebrán.

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!