Začíná Týden knihoven

0
393

I v letošním roce proběhne od 2. do 8. října 2023 celorepublikově Týden knihoven. Již 27. ročníku Týdne knihoven se letos opět zúčastní stovky knihoven po celé České republice. Nabídnou řadu tematických akcí, veřejných čtení, soutěží a besed. Organizátoři akce se navíc rozhodli věnovat jednotlivé dny vždy jedné z cílových skupin. Motto letošního ročníku – Už jsme zpátky. Grafika Týdne knihoven navazuje na akci Březen měsíc čtenářů. „Vzkaz na dveřích“- současně s použitím v grafice mohou knihovny tabulky i reálně vyrobit a na vhodné dveře pověsit.

Tradiční součást Týdne knihoven – slavnostní ceremoniál vyhlašování a předávání státní ceny Knihovna roku (cenu uděluje ministr kultury ČR; smyslem ceny je ocenit dlouhodobé zásluhy o rozvoj knihovnictví v obcích nebo mimořádný přínos k rozvoji knihovnických a informačních služeb) proběhne letos 12. října v Zrcadlové kapli Klementina.

Tuto celostátní akci vyhlašuje pravidelně Svaz knihovníků a informačních pracovníků (SKIP). „V centru našeho zájmu jsou především naši uživatelé, chceme však v knihovnách přivítat i ostatní veřejnost. Myslíme na všechny a pro každého připravíme zajímavý program. Cílem je podpora knih a čtenářství a nabídka atraktivního využití volného času,“ uvedl Roman Giebisch z Národní knihovny ČR.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!