Školáci se sešli se seniory a přinesli jim vlastnoručně vyrobené překvapení

0
258
Školáci umístili pítka do "ptačího ráje" , který mají senioři na zahradě domova. (Foto: město Most)

Žáci z mostecké 11. základní školy potěšili seniory. Vyrobili totiž pítka pro ptáky a přišli je umístit do ptačího ráje zahrady domova pro seniory Harmonie. Mezigenerační setkání obohatilo obě strany.

„Na zahradu u Harmonie jsme pyšní,“ řekl ředitel Městské správy sociálních služeb v Mostě Luboš Trojna, který spolupráci se školou inicioval začátkem roku. Díky ochotě vedení školy a učitelů a šikovnosti žáků tak na zahradě domova pro seniory mohou ptáci využívat nejen již dříve tam umístěná krmítka, ale osvěžit se i vodou z nově instalovaných pítek. Přestože se o zahradu v Harmonii stará zahradník, do činnosti na čerstvém vzduchu se v rámci aktivizační činnosti zapojují i tamní senioři.
Žáci se po umístění pítek setkali na sále i se seniory. Hráli společně deskové hry a poslechli si prezentaci úspěšného mladého sportovce z deváté třídy. Setkání tak bylo přínosné pro všechny. „Jsem ráda, že žáci zavítali do největšího domova pro seniory, někteří jsou tady poprvé,“ komentovala náměstkyně primátora Markéta Stará. Ocenila i to, že senioři budou moci v zahradě pozorovat ptáky a v rámci ergoterapie se zapojí do péče o krmítka a pítka.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!