Hřbitovy v Mostě mají prodlouženou otevírací dobu

0
626
Až do 6. listopadu mají mostecké hřbitovy prodlouženou provozní dobu. Pravidelné prodloužení otevření hřbitova v tuto roční dobu souvisí s Památkou zesnulých, kdy na hřbitovy přichází větší množství lidí.
Brány městského, kostelního i vtelenského hřbitova jsou otevřeny od 8. hodiny ranní do 8. hodiny večerní. Městská policie Most v tu dobu i posiluje pěší i motohlídky hřbitovů, nad pořádkem tam budou bdít strážníci i asistenti prevence kriminality. V nejvíce exponovaných dnech pak bude na městském hřbitově zajištěna nepřetržitá 24hodinová ostraha.
Přímo na Dušičky, tedy 2. listopadu se u vsypové loučky na Městském hřbitově od 15:30 hodin uskuteční malý pietní akt, kterého se zúčastní zástupce vedení města. Poezii zarecituje Regina Razovová a zpěvem akt doprovodí ženský pěvecký sbor Clavis cordium.
Další prodloužení provozní doby mosteckých hřbitovů bude v období vánočních svátků: od 21. do 29. prosince, opět v čase 8-20 hodin. Poté se provoz vrátí do běžného režimu, kdy se v tomto ročním období brány hřbitovů zavírají již v 17 hodin.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!