Schola Humanitas

0
297

Rada Města Litvínov schválila žádost Scholy Humanitas o rozšíření nabídky poskytovaných oborů o nový studijní obor Průmyslová ekologie. Současně s tím byl schválen návrh na navýšení počtu studentů v denní docházce o 96. Tato iniciativa školy je odpovědí na aktuální potřeby trhu práce  a snahu poskytnout studentům moderní a relevantní vzdělání v oblasti životního prostředí.

Nový studijní obor Průmyslová ekologie přináší studentům široké možnosti uplatnění v průmyslových podnicích, podnikatelském sektoru, ve státní správě a samosprávě. Absolventi se mohou specializovat na práci firmách nebo v odborech životního prostředí, územního plánování a stavebního řízení.

Podoba a obsah nového oboru byl konzultován i s vysokými školami, plnou podporu novému studijnímu oboru vyjádřil například i prorektor pro pedagogiku Vysoké školy chemicko-technologické v Praze. Podle jeho názoru budou mít úspěšní absolventi středoškolského studia na této škole otevřenou možnost pokračovat ve studiu na VŠCHT hned v několika bakalářských studijních programech, které přímo na obor Průmyslová ekologie navazují.

V rámci stejného rozhodnutí Rady města Litvínov byl také schválen výmaz oboru Přírodovědné lyceum, který v posledních letech není školou aplikován. Tím se uvolnil prostor pro nový obor a umožnila                se optimalizace nabídky vzdělávání v souladu s aktuálními potřebami a trendy.

Místostarostka Květuše Hellmichová přiblížila důvody, které členy Rady města Litvínov ke schválení změn vedly: „Tímto krokem se Schola Humanitas posiluje jako vzdělávací instituce připravující své studenty na aktuální výzvy v oblasti ochrany životního prostředí a udržitelného rozvoje v regionu, který její specializace opravdu potřebuje. Věříme, že tato iniciativa přinese mnoho benefitů nejen studentům a škole samotné, ale i městu a celému regionu.“

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!