Kino Kosmos prochází redigitalizací

0
1132
V kině Kosmos v ulici Obránců míru probíhá redigitalizace a další úpravy v rámci první etapy rekonstrukce. Druhá bude následovat v lednu.
Kromě probíhající obnovy digitální technologie dochází také k úpravám ve velkém sále. „Probíhá zde částečná rekonstrukce. Měnili jsme linoleum a měníme zbylé dřevěné sedačky za pohodlná křesla s držáky na nápoje. První fáze rekonstrukce skončí 10. prosince a den na to se s novinkami poprvé seznámí diváci,“ vysvětluje ředitel mostecké knihovny Petr Petrik.
„Druhá část by měla proběhnout koncem ledna. Vyměníme plátno, což je nutné pro novou promítací technologii. Zároveň s tím se budou čistit opony. K většímu pohodlí diváků přispěje také lepší zvuk, který bude docílen výměnou soustavy reproduktorů. Souvisí to s redigitalizací, tedy výměnou promítací technologie. Struktura výroby filmů se vyvíjí a zlepšuje ruku v ruce s jejich technickou kvalitou a tak potřebujeme mít k dispozici to nejlepší vybavení,“ doplnil.
„Jako město jsme na redigitalizaci zainvestovali zhruba čtyři miliony korun,“ doplnila náměstkyně primátora Markéta Stará.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!