ORLEN je nejžádanějším zaměstnavatelem v Ústeckém kraji

0
343

Rafinérská a petrochemická skupina ORLEN Unipetrol získala titul Nejžádanějšího zaměstnavatele roku 2023 mezi studenty Ústeckého kraje. Ocenění obdržela již potřetí v řadě. Skupina tak v letošním roce získala další ocenění za svoji práci v personální oblasti. Letos již skupina získala titul Nejlepší zaměstnavatel v Česku, Nejlepší zaměstnavatel v Ústeckém kraji a byla rovněž zařazena mezi Nejlepší zaměstnavatele v Evropě pro rok 2023. ORLEN Unipetrol je v obdobných žebřících a soutěžích hodnotící péči o zaměstnance a personální oblast firem úspěšný dlouhodobě.

„Jsme velmi rádi, že jsme pro studenty Ústeckého kraje první zaměstnavatel, který je napadne, když přemýšlí, kde by chtěli po škole pracovat. Dlouhodobě usilujeme o neustálé zvyšování úrovně spokojenosti našich stávajících i nově přicházejících zaměstnanců. Tato ocenění nám dávají skvělou zpětnou vazbu, že se nám naše snaha daří a zároveň tento výsledek vnímáme jako závazek pro další pokračování v naší personální strategii,“ říká Michał Chmiel, personální ředitel skupiny ORLEN Unipetrol.

Skupina ORLEN Unipetrol získala nejvíce hlasů mezi více než 5000 středoškoláky a vysokoškoláky, kteří do hodnocení firem v Ústeckém kraji pomocí moderního online dotazníkového šetření zapojili. Otázky pro studenty byly zaměřené především na představy o začátcích své kariéry, o nástupní mzdě, ale také očekávaný vývoj kariéry nebo délka trvání prvního pracovního poměru. Pro zaměstnavatele odpovědi studentů představují důležitou zpětnou vazbu o karierních představách nastupující generace a jak jejich značku mládež vnímá.

Anketa Nejžádanější zaměstnavatel mezi studenty patří mezi úspěšné projekty, jimiž se Klub zaměstnavatelů snaží od roku 2011 spojovat zaměstnavatele, školy a jejich studenty i absolventy. Kromě renomovaného hodnocení Zaměstnavatel roku podle mezinárodní metodiky PwC Saratoga se v uplynulých letech etablovala také soutěž „Škola doporučená zaměstnavateli“, v níž zástupci firem hodnotí střední školy v krajích a vysokoškolské fakulty na celostátní úrovni. Během osmi ročníků oceňování škol vzrostl počet zaměstnavatelů, kteří se zapojují do jejich hodnocení na více než 700. Společnost ORLEN Unipetrol, která se v posledních letech každoročně řadí mezi nejlépe hodnocené zaměstnavatele v Ústeckém kraji i celorepublikových žebříčcích se titulem Nejžádanější zaměstnavatel mezi studenty v Ústeckém kraji pyšní již opakovaně.

Jakožto nejlepší zaměstnavatel v České republice ve své kategorii se ORLEN Unipetrol intenzivně věnuje také dlouhodobé podpoře vzdělávání i výchově vedoucích pracovníků z řad vlastních zaměstnanců. Skupina navíc dlouhodobě úzce spolupracuje s řadu středních škol v regionu i vysokými školami jejímž studentům umožňuje praktickou výuku v Univerzitním centru, které sídlí přímo v litvínovské rafinérii. Nadace ORLEN Unipetrol kromě toho finančně podporuje úspěšné středoškolské a vysokoškolské studenty, i jejich pedagogy a školy.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!