Krajská zdravotní zahájila druhou etapu dostavby Pavilonu matka a dítě

0
314
Slavnostní poklepání na základní kámen pavilonu Matka a dítě v Děčíně.

Poklepem na základní kámen nového Pavilonu matka a dítě zahájila Krajská zdravotní (KZ) druhou etapu dostavby areálu Nemocnice Děčín.

Symbolický slavnostní akt se uskutečnil mezi pavilonem interních oborů a právě dostavovaným novým pavilonem pro Emergency, operační sály, centrální sterilizaci a jednotky intenzivní péče. Zúčastnili se ho za KZ předseda představenstva Ondřej Štěrba, generální ředitel Petr Malý a ředitel Nemocnice Děčín Michal Hanauer. Ústecký kraj reprezentovali hejtman Jan Schiller a radní pro oblast zdravotnictví Radim Laibl, přítomni byli i primátor statutárního města Děčín Jiří Anděl a zástupci zhotovitele – společností VW Wachal a Metrostav DIZ.

 „Vybudování pavilonu péče o matku a dítě bude dalším krokem ke zkvalitnění zdravotní péče v jednom ze základních medicínských oborů, a to nejen pro samotné město Děčín, ale i celou spádovou oblast včetně oblasti Šluknovského výběžku. Obyvatelé zdejšího regionu na něj dlouho čekali. Rád bych poděkoval všem, kdo se na přípravě tohoto projektu podíleli, především pak týmu Krajské zdravotní a řediteli děčínské nemocnice,“ uvedl hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller.

 „Krajská zdravotní finišuje s dokončením dosud největšího projektu ve své šestnáctileté historii – výstavbou nových pavilonů ve svých nemocnicích v Ústí nad Labem, Chomutově a Děčíně. A právě v Děčíně začíná psát další kapitolu v naplňování generelu, výhledu dlouhodobého rozvoje svých nemocnic, kde vznikne další stavba, která umožní významný kvalitativní posun péče v porodnictví v nejsevernější části Ústeckého kraje. Děkuji Ústeckému kraji za jeho zásadní finanční podporu při naplňování vizí a cílů Krajské zdravotní,“ zdůraznil předseda představenstva KZ Ondřej Štěrba. 

 „Jsem rád, že se Krajské zdravotní daří postupně obnovovat nemocnice ve svém portfoliu. V Děčíně vedle nového pavilonu pro urgentní příjem, operační sály, sterilizaci a jednotky intenzivní péče, s jehož zprovozněním počítáme od dubna příštího roku, stojíme na začátku další stavby, která významně posune kvalitu porodnictví na Děčínsku a zároveň poskytne nové prostory pro další důležité pracoviště, hemodialyzační středisko,“ řekl Petr Malý, generální ředitel KZ.

 Výstavba pavilonu s cenou díla dle veřejné zakázky 477 572 236 Kč včetně DPH bude v areálu Nemocnice Děčín probíhat od ledna 2024, hotovo by mělo být do konce roku 2025. Investiční akce je financována z investiční podpory SOHZ (služby obecného hospodářského zájmu) od Ústeckého kraje.

 Nový pavilon péče o matku a dítě vč. hemodialyzačního střediska a nadzemního propojovacího koridoru, Krajská zdravotní, a.s. – Nemocnice Děčín, o.z. (II. etapa rozvoje)

Předmětem tohoto investičního záměru je nový objekt na místě stávajícího nevyužívaného objektu, bývalého dětského pavilonu. Stavební program nového pavilonu tvoří gynekologicko-porodnické oddělení (porodnice, šestinedělí, lůžkové oddělení gynekologie vč. zákrokového sálu) a hemodialyzační středisko.

Zároveň je součástí investičního záměru i výstavba nadzemního propojovacího koridoru, který propojí nový pavilon Emergency a operačních sálů (I. etapa) s novým pavilonem Péče o matku a dítě vč. hemodialyzačního střediska (II. etapa), a též se stávajícím pavilonem I.

Zhotovitel: Sdružení firem VW WACHAL a.s. a Metrostav DIZ s.r.o.

Cena stavebních prací: 477 572 236 Kč vč. DPH

Smlouva podepsána dne: 7. 11. 2023

Délka realizace: 660 dnů od předání staveniště

Předpoklad zahájení stavebních prací: 01/2024

Předpoklad dokončení: 11-12/2025

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!