Pyrotechnik munici zajistil a převezl k dalšímu opatření

0
213

Policista integrovaného operačního střediska přijal v úterý 16. ledna kolem třetí hodiny odpoledne na lince tísňového volání 158 oznámení o nálezu předmětu připomínající munici. Munici nalezl muž při přehrnování usazenin v rybníce v obci Libořice na Žatecku.

Operační důstojník na místo ihned vyslal policejní hlídku z obvodního oddělení Žatec a oznamovatele poučil, aby do příjezdu policistů s předmětem nijak nemanipuloval. Přivolaní policisté místo nálezu zajistili a vyžádali součinnost policejního pyrotechnika. Přivolaný pyrotechnik potvrdil, že se jedná o nevybuchlou munici, konkrétně o dělostřeleckou minu ráže 82 milimetrů.

Nalezenou munici pyrotechnická služba zajistila a převezla k dalšímu opatření a likvidaci.

Co dělat, když naleznete nevybuchlou munici?

  • s nalezeným předmětem, nebo podezřelou municí nikdy nemanipulujte
  • nález označte a oznamte policii
  • zajistěte nález tak, aby k němu nebyl možný přístup dalších osob
  • vyčkejte příjezdu policie a dalších odborníků – psovoda se služebním psem vycvičeným na vyhledávání výbušnin, pyrotechnika a dalších policistů (pyrotechnici ke každému nálezu přistupují tak, jako by šlo o nebezpečný nález a musejí zachovávat pravidla bezpečnosti, aby nedošlo k explozi)
  • respektujte vyznačený bezpečný prostor pro práci policistů a pyrotechnika (na místech, kde nehrozí nebezpečí osobám ani poškození majetku, jsou nálezy likvidovány na místě. V ostatních případech je nález odvezen na bezpečné místo, kde je odborně zneškodněn)

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!