Cestování po Českém Švýcarsku budou mít turisté mnohem jednodušší

0
284
Jetřichovické vyhlídky jako jeden z oblíbených cílů v oblasti. (Foto: Ústecký kraj)

Doprava Ústeckého kraje připravila jízdní řády turistických linek pro novou sezónu. Ta v Českém Švýcarsku naplno odstartuje na konci března. Kromě tradičních tras se počítá i se změnami, které vylepší spojení a propojení nejvyhledávanějších turistických cílů v oblasti národního parku.

Autobusová linka 441 bude nově jezdit na trase Česká Kamenice – Růžová – Janov – Hřensko – Mezní Louka – Mezná v převážně hodinovém intervalu. O změnu kraj požádala Destinační agentura České Švýcarsko, která eviduje požadavky turistů a sleduje využití jednotlivých spojů v rámci turistické sezóny. Nová trasa by měla zlepšit dostupnost oblíbených cílů v národním parku.
Změn se dočká linka 435, která nově pojede po trase Mezná – Mezní Louka – Hřensko – Schmilka v hodinových intervalech. Bude umožňovat přestupy na linku 434 ve směru od Schmilky na Jetřichovice a Krásnou Lípu.
Základní linkou národního parku zůstává autobus 434 Děčín – Hřensko – Jetřichovice – Chřibská – Krásná Lípa, která se téměř nezmění. Pouze k ní přibude nové přestupní místo na zastávce Hřensko, střed.
Další linka, která bude brázdit České Švýcarsko, ponese číslo 438 a bude jí možné využít na trase Děčín – Hřensko – Mezní Louka – Mezná. Tím doplní trasu 434, kde budou tak spoje mezi Děčínem a Mezní Loukou jezdit v půlhodinovém intervalu.
Turistické linky začínají v kraji jezdit na Velký pátek 29. března. Uvedené autobusové spoje pojedou každý víkend a během státních svátků. O letních prázdninách pak budou k dispozici i ve všední dny.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!