Začíná průzkum životní úrovně domácností

0
323
Od února do 23. června probíhá v Česku každoroční výběrové šetření o životních podmínkách domácností v České republice. Tazatel je povinen prokázat se oficiálním průkazem tazatele a zároveň průkazem zaměstnance Českého statistického úřadu.
Cílem šetření je získat dlouhodobě srovnatelné údaje o sociální a ekonomické situaci obyvatel v 34 evropských zemích. Na našem území proběhne v 11 310 domácnostech, z nichž se více než polovina zúčastnila šetření již v předchozích letech. Všechny vybrané domácnosti jsou do šetření zahrnuty na základě náhodného výběru počítačem.
Ochota aktivně spolupracovat s tazatelem během šetření je pro výsledky průzkumu velice důležitá. Umožňuje statistikům získat řadu důležitých informací o sociální situaci v domácnostech, které nelze zjistit žádným jiným způsobem.
Pokud vám u dveří zazvoní člověk, který se představí jako tazatel Českého statistického úřadu, mějte ale na paměti, že ten je povinen se prokázat oficiálním průkazem tazatele a současně průkazem zaměstnance Českého statistického úřadu (ČSÚ). Občan si navíc jeho totožnost může ověřit na webových stránkách ČSÚ, kde je ke zhlédnutí i vzor průkazu tazatele. 
„Údaje zjištěné při šetření jsou anonymní a získaná data jsou důsledně chráněna,“ ujišťuje občany ředitel Krajské správy ČSÚ v Ústí nad Labem Roman Bechtold. Dotazy občanů, které osloví zaměstnanci ČSÚ, zodpoví pracovnice krajské správy Miloslava Barčová (telefon 797 874 125).

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!