Ústecký kraj získal ocenění za nejpůsobivější malou expozici na veletrhu Holiday World

0
203

Na výstavišti PVA Expo Letňany v Praze se uskutečnil 32. ročník veletrhu cestovního ruchu Holiday World & Region World, kde svou turistickou nabídku na nadcházející sezónu prezentoval také Ústecký kraj.

V expozici prezentovali zástupci destinačních agentur cestovního ruchu Ústeckého kraje, návštěvníci si odnášeli nabídku z Českého středohoří, Českého Švýcarska, Krušnohoří a Dolního Poohří. Expozice byla laděna do barev Ústeckého kraje, avšak prim hrála zelená barva chmelnic. A nebyla to náhoda, ale jasně vyslaný signál. Signál, že Ústecký kraj se pyšní už dvěma památkami zapsanými na seznam UNESCO, od konce roku 2023 přibyl na seznamu Žatec a krajina žateckého chmele.
Kvalitu a pozitivní dopad propagačních aktivit Ústeckého kraje a jeho čtyř destinačních agentur v roce 2023 ohodnotili zástupci z řad odborníků hned několikrát. Samotná expozice Ústeckého kraje získala od pořadatele veletrhu firmy ABF, a. s. ocenění za 1. místo v kategorii Nejpůsobivější expozice do 60 m².
Soutěž Velká cena cestovního ruchu, kterou její pořadatelé COT group a ABF, a. s. pořádali již po sedmnácté, se v kategorii „Nejlepší turistický produkt“ těšil největšímu zájmu přihlašovatelů, letos se sešlo 27 přihlášek. V silné konkurenci se u poroty nejvíce prosadil projekt Hřebenovka Český Švýcarskem, který do soutěže přihlásila obecně prospěšná společnost České Švýcarsko. Cílem projektu je rozmělnit overtourismus v této oblíbené turistické destinaci.
Ústecký kraj se účastnil v expozici Středních Čech křtu Cykloprůvodce Labské stezky 2024, který je turisty poptáván po celé délce trasy od pramene Labe v Krkonoších až do Hamburku. Ústecký kraj podporuje společný rozvoj Labské stezky. Především díky podpoře krajů, statutárních a dalších měst, ale i turistických organizací a destinačních agentur se Labská stezka kvalitativně každým rokem vylepšuje.
„Veletrh cestovního ruchu Holiday World & Region World je pro Ústecký kraj definitivní tečkou za loňskou turistickou sezónou, neboť právě díky každoročním odborným oceněním můžeme poměřovat kvalitu, marketingové aktivity a kreativitu našich projektů s konkurencí. Veletrh je ovšem i příslibem do nadcházející turistické sezóny, příslibem kvalitní nabídky cestovního ruchu v Ústeckém kraji,“ vyzdvihl význam veletrhu náměstek hejtmana Ústeckého kraje a radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Jiří Řehák a dodal: „Oboje je pro nás důležité a jsem velice rád, že se nám to daří.“

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!