Dvojnásobným vítězem soutěže Víno Ústeckého kraje je Žernosecké vinařství

0
172

Vítězem 3. ročníku soutěže Víno Ústeckého kraje se stalo Žernosecké vinařství. Soutěžilo se ve dvou kategoriích. Odborná porota hodnotila několik desítek vzorků vín od dvanácti vinařství z Ústeckého kraje. První místo obsadily Ryzlink rýnský a Svatovavřinecké víno z Žernoseckého vinařství.

Třetí ročník soutěže Víno Ústeckého kraje se uskutečnil v prostorách Hradu Litoměřice. Do soutěže se mohla zapojit pouze ta vinařství, jejichž hrozny pochází z Ústeckého kraje.
V kategorii bílých vín se jako absolutní šampion prosadil Ryzlink rýnský, ročník 2022, pozdní sběr z Žernoseckého vinařství, který nejen že od poroty získal nejvyšší bodové hodnocení, ale i své místo obhájil v závěrečném rozstřelu. V kategorii červených vín pak zazářilo žernosecké Svatovavřinecké, ročník 2022, jakostní víno odrůdové.
Pro místní vinaře představuje soutěž Víno Ústeckého kraje skvělou příležitost k prezentaci vín a zároveň soutěžení o ocenění. Tento rok byla přidána nová kategorie, a to Červené víno Ústeckého kraje, což otevřelo dveře dalším soutěžícím a rozšířilo možnosti prezentace regionálních vín.
Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže se uskuteční 13. září na podzimním veletrhu Zahrada Čech.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!