Regionálními potravinami se staly: pečená paštika, tvaroh nebo pršut

0
181
(Foto: Ústecký kraj)

O značku Regionální potravina se v Ústeckém kraji utkalo 52 místních výrobců s 259 produkty. Mezi nominovanými výrobky je například Kváskový chléb od výrobce Fokus Labe, Pečená paštika ve slanině od Jaroslava Durčeka a Litoměřický pršut z pršutérie od výrobce Pršutérie Chovaneček.

Odborná komise se sešla v Litoměřicích a značku Regionální potravina Ústeckého kraje navrhla pro rok 2024 udělit těmto výrobkům:

  1. Pečená paštika ve slanině, Řeznictví & bistro Jaroslav Durček
  2. Litoměřický pršut z PRŠUTÉRIE®, PRŠUTÉRIE® Chovaneček
  3. Tvaroh tučný bio, Farma U Sluníček Heřmanov
  4. Kefír, Minimlékárna pod Řípem
  5. Kváskový chléb, Fokus Labe
  6. Mechový dort bez mouky, Cukrárna Adamant Krupka
  7. Hruškový sirup, Perfectly Delicious
  8. Karlátka BIO sušené švestky s peckou od Švestkové dráhy, Farma U Švestkové dráhy
  9. Med květový z Českého Středohoří, Včelí farma Lovosice
V Hodnotitelské komisi zasedli tradičně zástupci Ministerstva zemědělství, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory, Potravinářské komory a Ústeckého kraje. Ocenění značkou Regionální potravina si producenti převezmou na slavnostním vyhlášení v rámci akce Výstava Zahrada Čech v Litoměřicích v pátek 13. září 2024.

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!