Den pěstounství bude letos na Střeleckém ostrově v Litoměřicích

0
182
Na Městském úřadu v Litoměřicích se konalo jednání Pracovní skupiny pro propagaci pěstounské péče Ústeckého kraje. Pracovní setkání bylo zaměřeno na přípravu akce pro rodiny s dětmi Den pěstounství – aneb den pro všechny (ne)obyčejné rodiny.

 

Následně se zástupci pracovní skupiny přesunuli Střelecký ostrov v Litoměřicích, aby si obhlídli „místo činu“, kde se letošní ročník bude dne 7. 9. 2024 konat. Na Dni pěstounství bude připraven bohatý odpolední program, který je pro letošní rok rozšířen o dopolední sportovní akci „Běžíme pro náhradní rodiny“ ve spolupráci s Centrem pro náhradní rodinnou péči, o. p. s.
Den pěstounství je jedním z projektů, které Ústecký kraj a jeho partneři realizují v průběhu celého roku v rámci osvětových kampaní. Cílem akcí je představit poslání pěstounské péče veřejnosti, motivovat potenciální zájemce a přiblížit jim výhody, které pěstounství přináší a v neposlední řadě poděkovat stávajícím pěstounům za jejich náročnou práci.
První ročník se konal vloni v září v Lounech na Výstavišti, kam dorazilo více jak tři tisíce návštěvníků, zejména rodin s dětmi.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!