Litvínovská plavkyně Markéta Kejřová mistryní České republiky

0
94

Litvínovští plavci se představili na Mistrovství ČR dvanáctiletého žactva ve Znojmě a na Poháru ČR jedenáctiletého žactva v Jablonci nad Nisou. Markéta Kejřová získala 1. místo a titul mistryně České republiky na trati 100 m motýl.

_empty
_empty

 

Ve dnech 8. – 9. června zabojovali o cenné kovy ve Znojmě Markéta Kejřová, Pavel Zícha a Hana Racíková. Markéta Kejřová získala 1. místo a titul mistryně České republiky na trati 100 m motýl, pro dvě bronzové medaile dohmátla na tratích 100 m a 200 m polohový závod, čtvrtou nepopulární příčku brala v závodě 50 m volný způsob, 5. místo jí patřilo na trati 100 m volný způsob a šestá dohmátla na trati 200 m volný způsob. V celostátní soutěži Drop Cup obsadila Kejřová, díky svému excelentnímu výkonu ve všech odplavaných disciplínách, pohár za 2. místo.

Pavel Zícha se dokázal probojovat ve všech disciplínách do první desítky nejlepších, když mu těsně unikla medaile na trati 100 m polohový závod a dohmátl na 4. místě, 5. místo bral v závodě 100 m volný způsob, šesté příčky mu patřily na tratích 200 m a 400 m polohový závod a na trati 200 m volný způsob dohmátl desátý. V celostátní soutěži Drop Cup obsadil Zícha sedmé místo.

Dne 22. června se o co nejlepší výsledky porvali v Jablonci nad Nisou Eliška Ulrichová, Jakub Kovařík, Filip Vojtulovič a Anna Pechová.

Eliška Ulrichová získala dvě bronzové medaile, a to v obou prsařských disciplínách na 100 m a 200 m.

Jakub Kovařík se probojoval v každém ze svých šesti startů do desítky nejlepších. 3x bral smolnou bramborovou medaili za 4. místo na tratích 100 m a 200 m prsa a 200 m volný způsob, 5. místo obsadil v závodě 200 m znak, 6. místo získal na trati 50 m volný způsob a osmý dohmátl na trati 100 m polohový závod.

Filip Vojtulovič se do desítky nejrychlejších podíval 3x: devátý skončil na trati 50 m motýl a dvakrát uzavíral první desítku na tratích 100 m volný způsob a 100 m motýl.

Vrcholem úspěchu litvínovských plavců byl zisk dvou stříbrných medailí v mix štafetách, ve složení Ulrichová, Kovařík, Vojtulovič a Pechová, na tratích 4×50 m volný způsob a 4x 50 m polohový závod.

Plavci se připravují pod vedením trenérů Pavla Kadlece, Květoslava Semence a Petra Andrleho.

 

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!