Pozor na podvod s kryptoměnou

0
15

Děčínští policisté řeší další případ podvodníků, kteří útočí pod legendou „falešného výhodného investování“. Obětí se  stala seniorka z Děčínska,  která  na internetu narazila na podvodnou reklamu na ,,výhodnou“ investiční nabídku do kryptoměny, slibující zaručené zisky a využívající osobnosti prezidenta České republiky  Petra Pavla. Žena následně přišla o téměř 1,5 milionu korun.

Poškozená žena reagovala koncem května letošního roku  na odkaz na sociální síti, vybízející vyplnění registračního formuláře u investiční společnosti.  Po vyplnění  telefonního čísla a e-mailu byla kontaktována údajným manažerem investiční společnosti, který jí měl s investicemi pomoci.  Opak byl ale pravdou. Místo investičního poradce  měla žena co do činění s podvodníkem. Ten ji přesvědčil, aby do svého počítače nainstalovala aplikaci pro vzdálený přístup a další aplikace, podle něj nutné pro investování do kryptoměny Bitcoin.  Podle jeho  pokynů žena s vidinou výhodného investování do kryptoměny provedla během následujícího měsíce  několik plateb na zahraniční účty, v celkové částce téměř 1,5 milionu korun.  Slibované investice ani vrácení peněz se ale  nedočkala, což jí přišlo podezřelé a proto vše nahlásila policii.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu podvod. Pachateli v případě dopadení a prokázání viny u soudu hrozí trest odnětí svobody až na 8 let.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!