Litvínovští strážníci pomáhají lidem v nesnázích

0
107

Strážníky přivolal kurýr dopravní služby, který se pokusil doručit balíček klientovi. Muž ale za zavřenými dveřmi bytu upadl a nemohl se sám zvednout. Strážníci vlezli do bytu otevřeným oknem. Na zemi ležel bezvládný muž, který nebyl schopen sám se zvednout. Strážníci pomohli muži do postele. O jeho stavu, kdy není schopen sám se o sebe postarat, informovali odbor sociálních věcí.

Strážníky také kontaktoval zaměstnavatel, který měl obavu o svého zaměstnance. Muž nepřišel do práce a nebral telefon. Strážníci v místě bydliště zjistili, že muž leží v koupelně na zemi, nemůže vstát a nemůže otevřít dveře. Strážníci přizvali zástupce CPI, který odvrtal zámek a strážníky pustil do bytu. Nájemník bytu byl ve špatném zdravotním stavu, a tak strážníci přivolali rychlou záchrannou službu. Záchranáři muže převezli do mostecké nemocnice.

Seniorky, která měla zjevně zdravotní potíže, si všimla hlídka v zámeckém parku. Seniorku odvedli k lavičce a přivolali rychlou záchrannou službu. Záchranář ženu ošetřil a strážníci ji doprovodili domů.

Zmateného muže si hlídka všimla také v ulici 9.května. Muž právě telefonoval do sociálního zařízení v Janově, kde pobýval. Ztratil se a nevěděl, jak se má vrátit domů. Hlídka se s pracovníky sociálního zařízení domluvila a muže do zařízení dopravila.

O pomoc požádal také muž z Meziboří. Všiml si, že devadesátiletý řidič zapadl do podmáčeného terénu v zahrádkách a neuměl si sám se situací poradit. Volající mu pomoci nedokázal. Strážníci se na místě pokusili s vozem vyjet, nakonec ale museli přizvat další pomoc. Společně se jim podařilo vozidlo seniora dostat na silnici. Muž velmi děkoval, sám by nevěděl, co dělat.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!