Od 2. do 5. srpna je zavřena dětská pohotovost v Nemocnici Most

0
107
Ve dnech 2., 4. a 5. srpna bude dětská pohotovost v Mostě uzavřena z důvodu absence dětského praktické lékaře. Informovala o tom Krajská zdravotní, jíž je Nemocnice Most součástí.
K dispozici budou lékaři na nejbližších pohotovostech v okolních nemocnicích. Kontakty na jednotlivé ordinace, popř. další ordinace, které lze navštívit, najdete na stránkách Ústeckého kraje zde: https://bit.ly/pohotovostÚK.
Ze zákona mají provoz lékařské pohotovostní služby pokrývat praktičtí lékaři. Jedná se o službu, která zajišťuje první kontakt se zdravotními službami v době mimo běžné ordinační hodiny praktického lékaře. LPS poskytuje zdravotní péči v případech, které pacienta neohrožují na životě a vznikly v době, kdy byla ordinace praktického lékaře zavřená. Ze zákona pohotovosti slouží praktičtí lékaři, tedy lékaři tzv. primární péče. Povinnost organizačně zajistit službu pak mají kraje (v Ústeckém kraji přenesl kraj organizační zajištění pohotovostí na nemocnice Krajské zdravotní). Dnes jsou pohotovosti nejčastěji umístěny v nemocnicích nebo krajských centrech zdravotnické záchranné služby, slouží zde však praktičtí lékaři.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!