Zaplaťte včas za komunální odpad – i za neobývané nemovitosti!

0
90
V letošním roce byla pro obyvatele Mostu zavedena povinnost platit místní poplatek za komunální odpad. Tato povinnost se však netýká pouze jednotlivých občanů, ale i nemovitostí, kde není nikdo hlášen k trvalému pobytu.
Nemusí jít pouze o domy, ale třeba i o objekty zkolaudované jako stavby pro rodinnou rekreaci. Aktuálně v Mostě evidujeme přes 300 vlastníků rodinných domů a staveb pro rodinnou rekreaci (například rekreační domky na zahrádkách) bez trvale hlášených osob, kteří ohlášení dosud nepodali.
Poplatková povinnost vzniká ze dvou titulů:
• z titulu trvalého pobytu, u cizinců dle ohlášení místa pobytu
• z titulu vlastnictví bytu, rodinného domu nebo stavby pro rodinnou rekreaci, ve kterých není přihlášená žádná fyzická osoba (při této variantě se úhrada místního poplatku vztahuje i na vlastníka staršího 65 let)
Z tohoto vyplývá, že poplatkovou povinnost může mít jedna osoba i dvojí, případně i vícenásobnou v závislosti na počtu vlastněných objektů bez trvale hlášených osob. Majitelům zahrádek doporučujeme si přes webové stránky nahlizenidokn.cuzk.cz zjistit, jak je jejich stavba zkolaudována. Jakmile bude zapsána jako stavba pro rodinnou rekreaci, i když nemá přiděleno číslo popisné či evidenční, je zapotřebí řešit místní poplatek za komunální odpad.
Sazba poplatku z titulu vlastnictví nemovitosti bez trvale hlášených osob činí 840 Kč za nemovitost ročně. Poplatek je možné hradit i formou splátek dle finančních možností na bankovní účet 19-1041368359/0800.
Variabilní symbol pro platbu poplatku za nemovitost bez trvale hlášených osob obdrží poplatníci po podání ohlášení Formulář Ohlášení k místnímu poplatku za obecní systém odpadového hospodářství (nemovitost) je k dispozici na webových stránkách města Mostu. Je možné ho vyplnit i osobně v sídle mosteckého magistrátu, ve 2. patře, v kanceláři číslo 218.
Podrobnější informace na: 477 001 368 a 477 001 374 nebo prostřednictvím e-mailové adresy odpady@mesto-most.cz

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!