Zájem o Regionální potravinu byl rekordní, premiantem je Ústecký kraj

0
16

Letošní 15. ročník soutěže o ocenění značkou kvality Regionální potravina zaznamenal rekord. Nejvíce zájemců bylo z Ústeckého a Středočeského kraje. Značka Regionální potravina představuje punc nejvyšší kvality, regionality a tradice.

Tento rok byl rekordní jak v počtu přihlášených producentů, tak jejich výrobků. O získání ocenění Regionální potravina zabojovalo 470 výrobců s více než 1 850 produkty, což je dvojnásobek ve srovnání s prvním ročníkem soutěže,“ uvedla Kateřina Ratajová, ředitelka Odboru administrace podpory kvalitních potravin Státního zemědělského intervenčního fondu a dodala: „Nejvíce zájemců bylo z Ústeckého a Středočeského kraje a v nejvyhledávanější kategorii Alkoholické a nealkoholické nápoj bylo celkově přihlášeno 333 výrobků.“

V Ústeckém kraji se o značku Regionální potravina utkalo 52 místních výrobců s 259 produkty. Odborná komise navrhla pro rok 2024 udělit těmto výrobkům: Pečená paštika ve slanině – Řeznictví & bistro Jaroslav Durček, Litoměřický pršut z PRŠUTÉRIE® – PRŠUTÉRIE® Chovaneček, Tvaroh tučný bio – Farma U Sluníček Heřmanov, Kefír – Minimlékárna pod Řípem, Kváskový chléb – Fokus Labe, Medový dort bez mouky – Cukrárna Adamant Krupka, Hruškový sirup – Perfectly Delicious, Karlátka BIO sušené švestky s peckou od Švestkové dráhy – Farma U Švestkové dráhy, Med květový z Českého Středohoří – Včelí farma Lovosice.

Ocenění značkou Regionální potravina si producenti převezmou na slavnostním vyhlášení v rámci akce Výstava Zahrada Čech v Litoměřicích v pátek 13. září. 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!