MOSTECKÝ MAGISTRÁT VYDAL STANOVISKO K CELOSTÁTNÍMU PROBLÉMU S DIGITALIZACÍ STAVEBNÍHO ŘÍZENÍ

0
23

Stanovisko Magistrátu města Mostu k digitalizaci stavebního řízení

V souvislosti s implementací digitalizace stavebního řízení, Vás chceme informovat o aktuálním stavu k působnosti nového stavebního zákona účinného od 1.7.2024.

V současné době nelze plnohodnotně pracovat v novém informačním systému stavebního řízení (ISSŘ), které připravilo  Ministerstvo pro místní rozvoj.

Nasazená verze uvedeného systému, dle názoru našeho, jakož i dalších obcí a měst, zatím není dostatečně efektivní a přetrvávají zásadní nedostatky, které se aktivně řeší. Snažíme se konstruktivně podílet na zlepšení nevyhovujícího stavu a apelujeme na ministerstvo k provedení neprodlených kroků k nápravě. Zdůrazňujeme, že se nejedná o pochybení Magistrátu města Mostu, stejně tak i dalších obecních a městských úřadů či magistrátů.

Informace o počtu podání

V letošním roce obdržel zdejší stavební úřad k 30.6.2024 celkem 2099 podání (z toho během měsíce června cca 600),  která intenzivně a chronologicky vyřizujeme v souladu s platnou legislativou za použití postupů podle „starého“ stavebního zákona.

K dnešnímu dni rovněž evidujeme celkem cca 84 záznamů podle nového stavebního zákona.

Tímto se omlouváme za případné komplikace, které jsme nezpůsobili, ale věříme, že situaci se Ministerstvu pro místní rozvoj podaří v rozumném čase napravit, a proto žádáme o respektování nastalé situace, jelikož nový systém ISSŘ není bezproblémově použitelný.

 Vyjádření Sdružení tajemníků městských a obecních úřadů ČR

Tématu Informačního systému stavebního řízení se mimo jiné věnuje vyjádření Sdružení tajemníků městských a obecních úřadů ČR, které je dostupné na webu sdružení (http://m.tajemnici.cz/prohlaseni).

Ing. Petr Krupička v. r.

tajemník Magistrátu města Mostu

Ing. Jitka Karlíková v. r.

vedoucí stavebního úřadu

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!