Správa železnic spouští mapový portál pro vysokorychlostní trať Praha – Drážďany

0
26

Správa železnic představuje nový mapový portál GIS Podřipsko, který umožní veřejnosti aktivně se zapojit do plánování vysokorychlostní tratě spojující Prahu s německými Drážďany, konkrétně v úseku mezi hlavním městem a Lovosicemi.

 Online mapový portál umožňuje komukoli prohlížet plánovanou trasu vysokorychlostní tratě (VRT) prostřednictvím různých mapových vrstev, jako jsou územní plány, katastrální mapy, nebo záplavová území. Klíčovým prvkem tohoto digitálního nástroje je možnost, aby se veřejnost aktivně zapojila do plánování. Každý může do mapy zasílat své otázky, podněty a připomínky, které budou odborně posouzeny a zohledněny při přípravě dokumentace pro proces posouzení vlivu stavby na životní prostředí (EIA). Připomínky mohou pokrývat širokou škálu témat, od dopadů na okolní krajinu až po místní potřeby, tedy například migrační trasy zvěře či plánované cesty.

Mapový portál Podřipsko je již sedmý v pořadí, který Správa železnic spustila v rámci aktivního dialogu s veřejností k plánovaným VRT. Příjem připomínek končí 30. září 2024, ale portál zůstane přístupný pro veřejnost i po tomto datu. Více informací najdete na webu: vrtky.cz/ovlivnete-vrt

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!