Kolize vyřeší jednosměrný provoz

0
1174

Řidiči, kteří jezdí ulicí A. Sochora, by měli být obezřetní. V ulici totiž začal nedávno platit jednosměrný provoz. Jednosměrka by měla ulehčit dopravní situaci. Komplikace zde nastávaly zejména v době, kdy rodiče jezdili odvážet své děti do zdejší mateřinky.

Dopravní situací v ulici Antonína Sochora se zabýval odbor správních činností mosteckého magistrátu už v minulosti, a to opakovaně ve spolupráci s dopravními projektanty. „Zásadní snahou bylo zkapacitnění parkovacích a odstavných stání a dále zlepšení podmínek vedení silničního provozu, včetně bezpečnosti pěších,“ informoval Vojtěch Brzoň z odboru správních činností mosteckého magistrátu. V ulici A. Sochora sídlí mateřská škola. Provoz v této ulici je proto frekventovaný, zejména v době, kdy sem vozí rodiče své ratolesti. Často se pak stávalo, že s ohledem na úzkou komunikaci docházelo ke kolizním situacím. Nejčastěji, když se míjela přijíždějící vozidla s těmi, která od mateřinky naopak vyjížděla. Vyřešit provoz v ulici jiným způsobem než jednosměrným provozem však nebylo za dané situace podle městských úředníků možné. „S ohledem na dispoziční možnosti dotčeného území a četný výskyt inženýrských sítí, je řešení dané situace velmi komplikované. Vzhledem k opakovaným dopravním problémům v této ulici, podnětům obyvatel a městské policie bylo po konzultaci s vedením města nakonec rozhodnuto o zavedení jednosměrného provozu v části ulice Antonína Sochora,“ potvrdil Vojtěch Brzoň.

Jednosměrka v současné době platí od konce parkoviště u bloku 350 (čp. 2849) až k vjezdu k řadovým garážím, tedy ve směru do ulice Obránců míru. „Věříme, že tímto opatřením se zde alespoň částečně zlepší vedení silničního provozu. Vozidla se tu už nebudou míjet a zvýšit by se tím měla i bezpečnost chodců,“ dodal Vojtěch Brzoň.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!