Supertramvaj je na trati! EVO má wi-fi a klimatizaci

0
1074

Očekávanou novinku představil DOPRAVNÍ PODNIK měst Mostu a Litvínova na Dnu otevřených dveří, který se konal o víkendu. Jedná se o jednu z nejmodernějších tramvají EVO1. Ta již od začátku týdne byla nasazena do plného provozu.

„Do plného provozu jsme tento týden nasadili nízkopodlažní tramvaj EVO1 z produkce společnosti PRAGOIMEX. Tramvaj vybavená klimatizací i v salonu cestujících umožňuje cestujícím i surfování na internetu prostřednictví signálu wi-fi,“ řekl ředitel DOPRAVNÍHO PODNIKU měst Mostu a Litvínova, a.s., Daniel Dunovský.

Tramvaj EVO1 se oficiálně představila veřejnosti v sobotu 10. září 2016 na Dnu otevřených dveří u příležitosti 115 výročí městské hromadné dopravy na Mostecku. „Do plného provozu vyjela tramvaj EVO1 poprvé v pondělí 12. září ráno na lince č. 4 v 8:17 hodin ze zastávky Most, Dopravní podnik. Střídavě pak bude obsluhovat linky č. 4, 3 a 1, jejichž trasy spojují Most a Litvínov,“ doplnil ještě Daniel Dunovský.

Reprezentativní tramvaj EVO1 pořídil dopravce za velmi výhodných finančních podmínek. Jde o vozidlo té nejlepší kvality českého výrobce. „Tramvaj jsme nakoupili z peněz, které jsme měli vyčleněné na opravu jedné z tramvají typu T3. Cena této nové tramvaje byla srovnatelná s přebudováním a modernizací té staré,“ dodal ředitel dopravního podniku.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!