Litvínov má jasno v obnově majetku

0
2131

Plán obnovy majetku města Litvínova byl schválen pro období let 2016-2019 s tím, že bude každoročně aktualizován formou Akčních plánů obnovy majetku. Radní Akční plán obnovy majetku města Litvínova pro rok 2017 schválili.

Plán Obnovy majetku je strategickým dokumentem, jehož cílem je zajištění systematického přístupu k obnově majetku města Litvínova. Plán definuje finanční nároky, časový horizont realizace a priority jednotlivých oprav. Účelem plánu je zejména zabránění dalšího chátrání majetku města. Celkové předpokládané výdaje na obnovu pro roky 2016-2019 byly navrženy a schváleny zastupitelstvem města ve výši cca 40 mil. Kč. Celkové předpokládané výdaje na obnovu objektů ve výši cca 16,5 mil. Kč, na obnovu veřejného osvětlení ve výši cca 9 mil. Kč, na obnovu městských služeb ve výši cca 10 mil. Kč a obnovu výpočetní techniky ve výši cca 4 mil. Kč. Jedná se o předpokládané výdaje stanovené odborným odhadem, které jsou v konečném výsledku ovlivněny zadáním veřejné zakázky malého rozsahu. Akční plán obnovy majetku pro rok 2016 předpokládal celkové výdaje na obnovu objektů,

veřejného osvětlení, městské služby a výpočetní techniku ve výši cca 10,5 mil. Kč s tím, že na obnovu objektů byly vyčleněny výdaje ve výši cca 4 mil. Kč, na veřejné osvětlení cca 2,5 mil. Kč, na městské služby cca 3 mil. Kč a na výpočetní techniku cca 1 mil. Kč

Celkové vynaložené prostředky na obnovu majetku do 31. 8. 2016 činily 3 177 210 Kč. Z toho na obnovu objektů bylo do této doby vynaloženo 895 250 Kč, na obnovu veřejného osvětlení 1 793 280 Kč, na obnovu městských služeb 458 660 Kč a obnovu výpočetní techniky 30 020 Kč (pozn. jedná se o skutečně vynaložené prostředky, tj. nejsou zde zahrnuty práce objednané nebo v realizaci).

Akční plán obnovy majetku pro rok 2017 vychází z provedených místních šetření jednotlivých objektů se za zástupci jednotlivých zařízení, 2. místostarosty a vedoucího odboru nakládání s majetkem. Obnova majetku byla hodnocena z několika hledisek, a to dle stavu majetku, potřebnosti nebo využitelnosti a stanovených priorit realizace oprav s ohledem na dostupné finanční prostředky. Pod pojmem obnova se rozumí výdaje na opravy a nákupy neinvestičního charakteru. Investiční výdaje, rekonstrukce, modernizace, které jsou technickým zhodnocením, jsou předmětem Akčního plánu investic.

Akční plánu obnovy majetku pro rok 2017 předpokládá náklady ve výši cca 13 729 000 Kč.

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!