„Někdy mám pocit, že jsme zapomenutý kraj“ míní Lubomíra Mejstříková

0
1606

Jedinou ženou v pozici lídra na kandidátce v Ústeckém kraji za hnutí ANO 2011 je Lubomíra Mejstříková z Mostu. V roli městské zastupitelky je druhým rokem a možnost kandidovat v krajských volbách bere jako velkou výzvu. Zajímá se o oblast životního prostředí, kde řadu let sbírala odborné zkušenosti. Čím chce být občanům prospěšná z pozice krajské zastupitelky a jaké cíle si před sebe postavila…?

Můžete se čtenářům krátce představit?

Jmenuji se Lubomíra Mejstříková a je mi 59 let. Narodila jsem se v Českých Budějovicích a v Mostě žiji a pracuji od roku 1981, kdy jsem ukončila studium na vysoké škole. Hnutí ANO 2011 reprezentuji od roku 2014, kdy jsem byla v komunálních volbách zvolena jako členka Zastupitelstva města Mostu.

Proč jste se rozhodla kandidovat?

K rozhodnutí kandidovat jsem se rozhodla po zralé úvaze, že mám co nabídnout. Zejména z pohledu své celoživotní pracovní kariéry, která se týkala i oblasti životního prostředí.

Víte, co nejvíce vadí obyvatelům našeho kraje?

Myslím si, že obyvatelům našeho kraje nejvíce vadí nezaměstnanost, zneužívání sociálních dávek a kriminalita.

Jak by měl podle vás vypadat Ústecký kraj za čtyři roky?

Ráda bych náš kraj viděla jako kraj s nezaměstnaností alespoň na republikovém průměru včetně spravedlivého systému rozdělování sociálních dávek. Ráda bych náš kraj viděla jako oblast s rozvinutým vzdělávacím systémem, který bude přímo reagovat na potřeby zaměstnavatelů působících v kraji. Je nutné podpořit vzdělání, od řemesel až po vysokoškoláky.

Na co byste se chtěla jako krajská zastupitelka zaměřit?

Krajské zastupitelstvo jako nejvyšší rozhodovací orgán kraje má mimo jiné v kompetenci předkládat návrhy zákonů v Poslanecké sněmovně nebo vydávat obecně závazné vyhlášky kraje. Jako krajská zastupitelka bych se chtěla zaměřit právě na oblast životního prostředí a podpořit čerpání financí z evropských dotací, které jsou určené na zlepšení životního prostředí v oblasti snižování emisí a zlepšení kvality vod. Samozřejmě podpořím i další oblasti, např. sociální oblast nebo rozvoj školství. Dále bych chtěla podpořit získávání velkých investorů, kteří vytvoří nová pracovní místa.

Z vašeho pohledu tři největší průšvihy Ústeckého kraje za poslední čtyři roky…

Za největší průšvih považuji machinace s dotacemi v Regionálním operačním programu. Další průšvih se týká podezření na plýtvání prostředky při nákupu zdravotní techniky ze strany společnosti Krajská zdravotní, a.s. Kauza je staršího data, ale soud ji začal projednávat v září 2015. Další kauzy, o kterých vím, jsou staršího data a nebudu se k nim vyjadřovat. Někteří naši krajští radní se opravdu vyznamenali, je to velmi „příkladné“ pro všechny voliče a motivující k jejich účasti v dalších volbách.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!