Kadeřníci z Hamru mají nejmodernější výukový salón – je i pro veřejnost

0
1974

V Hamru mají kadeřnictví 21. století. Profesionálních služeb může využívat i veřejnost. V místní střední odborné škole se totiž kompletně zrekonstruovaly výukové prostory.

„Troufám si říct, že nyní máme nejmodernější kadeřnické výukové středisko v České republice,“ říká učitel odborného výcviku Tomáš Maier s tím, že práce na jeho rekonstrukci a modernizaci trvaly zhruba dva měsíce.

Žáci tak mají možnost získávat zkušenosti v prostředí, se kterým se pak mohou setkat v praxi po nástupu do luxusních kadeřnických salonů. Prostory ovšem neslouží pouze ke zdokonalování zručnosti hamerských kadeřníků a kadeřnic, ale také pro veřejnost.  Klienti mohou počítat s profesionálním poradenstvím a kvalitou nabízených služeb, na kterou pečlivě dohlížejí učitelé odborného výcviku. „Naši žáci se orientují v módních trendech jak ve střizích, tak v barvách,“ vysvětluje Tomáš Maier. Velkým lákadlem je v neposlední řadě velice výhodná cena.

Na konceptu nového kadeřnictví pracoval zkušený pražský tým pod vedením Terezy Tejkalové a Lenky Hradecké. „Salonu dali tvář, jeho podobu uchopili dispozičně, materiálově i barevně,“ popisuje ředitelka školy Jitka Francírková. Moderní mobiliář je pak dílem hamerských truhlářů. „Podařilo se nám udělat neuvěřitelný kus práce, za kterou děkuji architektům, stavební firmě a především učitelům odborného výcviku oborů truhlář a kadeřník. Velký dík patří také našemu zřizovateli Ústeckému kraji, který nám poskytl na rekonstrukci finance,“ dodává Jitka Francírková.

Střední odborná škola dlouhodobě usiluje o zkvalitňování výuky i služeb pro veřejnost. Nový salon je motivací pro žáky i učitele, kteří stále prohlubují své zkušenosti. Za vývoj oboru kadeřník vděčí i spolupráci s Janou Burdovou, majitelkou prestižního kadeřnického studia v Teplicích a zároveň držitelkou několika titulů Kadeřnice roku a trojnásobnou vítězkou soutěže Czech and Slovak Haidressing Awards.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!