Nejslavnější francouzská komedie „ART“ v Citadele

0
1750

Karel Heřmánek, Josef Carda a Zdeněk Žák zavítají v pondělí 24. října 2016 do Citadely s francouzskou komedií „ART“ od slavné autorky Yasminy Rezy. Předmětem velké hádky mezi třemi kamarády se stane koupě abstraktního obrazu, která přátelství naprosto rozloží. Zdánlivě banální estetický spor se zvrhne v nesmírně vtipnou hádku o hodnotách života a podstatě skutečného přátelství.

Autorku Yasminu Rezu k napsání této hry inspiroval její soused, který údajně investoval nemalou sumu za dílo moderního malíře Roberta Rymana a vyvolal tím rozruch mezi přáteli. Okolnosti této události přispěly ke vzniku inscenace, která měla premiéru 28. října 1994 v pařížské Comédie des Champs-Élysées. V současnosti jedna z nejslavnějších francouzských komedií patří mezi nejhranější komedie na světě a posbírala snad všechny prestižní ceny ve Francii i v zahraničí.

Za vstupné zaplatíte 350,-/320,- Kč. Vstupenky si můžete rezervovat telefonicky nebo online na webových stránkách www.citadela-litvinov.cz nebo zakoupit v pokladně Citadely.

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!