Kavárna „Poezie“ v mostecké knihovně se znovu otevřela

0
1686

V mostecké knihovně se po letech znovu otevřela kavárna. Funguje v prostorách Expozice starého Mostu, tedy tam, kde bývala i dříve. Otevřeno je zde denně od 10 do 22 hodin.

Kavárna by měla sloužit jako další ze škály služeb pro návštěvníky knihovny. Není však určena jen pro ně. Svědčí o tom i skutečnost, že je otevřena i ve dnech a v době, kdy je knihovna již uzavřena. „Kavárna Poezie zahájila svůj provoz v polovině září a je zatím ve zkušebním provozu. Rádi bychom sem přilákali hlavně návštěvníky knihovny, aby si mohli u čtení dát dobrou kávu nebo při nejrůznějších kulturních pořadech víno a podobně. Je zde i možnost malého občerstvení,“ uvedl k nové službě mostecké knihovny její ředitel Tomáš Ondrášek.

Kavárna nabízí jejím hostům příjemné a útulné prostředí. Je nekuřácká. „Snažíme se esteticky i programově udržet ducha expozice,“ nastínil ředitel Ondrášek. Expozice starého Mostu totiž slouží i jako reprezentativní prostor pro nejrůznější kulturně společenské akce, zejména pak pro besedy se známými osobnostmi. Kavárna je pak součástí těchto prostor, zároveň ale i oddělitelná. „Kavárna je směrem od pódia oddělena a dá se uzavřít. Jednak aby se oddělila od programu a také z úsporných důvodů. Kdyby byly prostory celé otevřené, tak se kavárna nevytopí. Zvláště pak v zimě by zde nastal s vytápěním velký problém. Pokud nebude program v expozici, bude kavárna uzavřena a bude se vytápět jen tato část,“ doplnil Tomáš Ondrášek.

Nejbližším hostem expozice by měla být 17. října populární herečka Ivanka Devátá. Už zde si budou moci návštěvníci vyzkoušet, jak je pohodlné přímo z kavárny sledovat program. „Je možné, že bude o tento pořad velký zájem, potom bychom besedu s herečkou realizovali na kinosále. Kde nakonec bude, se teprve rozhodneme, termín ale platí,“ zmínil Tomáš Ondrášek a ještě prozradil, že se návštěvníci knihovny mohou těšit i na další zajímavé hosty, které knihovna zve do „horkého“ křesla. „Jednu známou a mezi lidmi populární osobnost plánujeme hned na listopad, ale zatím nechci prozrazovat, o koho by mělo jít. Uvidíme, jestli to klapne,“ dodal ještě ředitel knihovny.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!