Na křižovatkách se sčítá doprava

0
1328

Velký dopravní průzkum probíhá na Mostecku. Spočívá jednak ve sčítání dopravy, tak i v dotazníkovém šetření. Obyvatelé mohou svými názory přispět k dalšímu řešení a zlepšení dopravních podmínek ve městě.

V těchto dnech mohli řidiči zaznamenat skupinky úředníků a studentů v reflexních vestách na nejrůznějších mosteckých silničních tazích. „Největší akce se konala v uplynulém týdnu. Během dne se na všech výpadovkách a vjezdech do města pohybovalo téměř na tři desítky sčítačů. V úsecích byla omezena rychlost a na bezpečnost dohlíželi strážníci městské policie,“ informovala tisková mluvčí mosteckého magistrátu Alena Sedláčková a dodala, že ještě v následujících dnech se po Mostě budou pohybovat osoby v reflexních vestách. „Bude se jednat ještě o předem vybrané okružní či světelné křižovatky,“ upřesnila mluvčí.

Zájemci mohou vyplnit dotazník na

http://pruzkum.mobilita-most-litvinov.cz/

Lidé se zároveň mohou v těchto dnech také přidat a přispět svými názory do sociologického průzkumu. Zejména, pokud mají pocit, že je trápí stav dopravy ve městě a chtějí, aby se místní doprava stala efektivnější, bezpečnější a šetrnější k životnímu prostředí. „V současné době probíhá v Mostě i Litvínově celá řada různých šetření a průzkumů, na jejichž základě bude vytvořen plán udržitelné městské mobility. Jeho cílem bude jak zlepšení dopravních podmínek ve městě, tak efektivnější čerpání finančních prostředků z evropských fondů na různé projekty se zaměřením na dopravu,“ potvrdila Alena Sedláčková. Průzkum probíhá ve vybraných domácnostech. V Mostě se jedná o sedm set, v Litvínově o tři stovky domácností. V případě zájmu se mohou přidat i další zájemci, které komisaři doma nenavštívili. „Dotazníkové šetření bude probíhat do listopadu. Data se sbírají jednak v domácnostech, nebo vyplněním online dotazníku. Připraveny jsou i dotazovací rozhovory po telefonu,“ doplnila mluvčí Sedláčková.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!