Dvě základní školy – U Stadionu a v Chanově – dostanou tablety

0
1560

Děti dvou základní škol se budou učit v mobilních tabletových učebnách. Přispěje jim na ně stát z dotačních programů zaměřených na gramotnost.

Do projektu s názvem Posilujeme gramotnosti a dovednosti inovativně se zapojí dvě základní školy, a to v ulici U Stadionu a Zlatnická v Chanově. Tento projekt je zaměřen na vytváření podmínek pro kvalitnější podporu žáků ze socioekonomicky znevýhodněného a kulturně odlišného prostředí. „Každá z těchto škol by si měla sáhnout zhruba na šest set tisíc korun. Z těchto peněz by si měly pořídit mobilní tabletovou učebnu zhruba pro osmdesát procent žáků, u kterých budou garantovat, že tato výuka u nich bude probíhat,“ uvedla náměstkyně primátora Markéta Stará s tím, že z projektu by měli být zaplaceni také učitelé, kteří budou doučovat gramotnost u těchto dětí. V rámci projektu si budou školy moci také vybavit učebny. „Město nebudou tyto projekty stát ani korunu,“ dodala ještě náměstkyně.

Do dalšího projektu „Šablony pro mateřské a základní školy – z operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání“ se zapojí Mateřská škola v Lidické ulici. Projekt bude zaměřený na systematickou podporu gramotnosti pedagogů, na jejich profesní růst pomocí dlouhodobého vzdělávání a průběžného sebevzdělávání. Mateřinka na realizaci projektu získá částku zhruba 3 miliony korun.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!