Na Aquadromu se budou měnit čipy

0
1098

Na mosteckém Aqaudromu proběhne kompletní výměna čipů. Zákazníci koupaliště by ale neměli být nijak omezeni v rámci provozu zařízení.

Mostecká radnice vyhlašuje veřejnou zakázku na nový odbavovací, tedy platební systém na Aquadromu, a to do vnitřních i venkovních částí objektu. „Nepůjde o žádnou dramatickou změnu. Ta se uskuteční v návaznosti na platnost elektronické evidence tržeb, protože na Aquadromu fungují provozy například i na občerstvení, ve venkovním areálu apod. Náš odbavovací systém je dost zastaralý,“ konstatoval primátor Jan Paparega.

Podle vedení města se bude výměna provádět tak trochu na poslední chvíli. „Ze strany technických služeb, které mají Aquadrom ve své správě, došlo k opomenutí. Neapelovaly na to, byť znaly účinnost elektronické evidence tržeb, aby se systém již dávno vyměnil. Dozvěděli jsme se to teprve před měsícem. Stávající systém už nemá žádnou technickou podporu, je softwarově zastaralý, a pokud by došlo k výpadku, nastal by velký problém,“ vysvětlil primátor. Výměna bude spočívat v kompletní výměně elektromechanických zámků, například v šatnách, výměně softwaru vstupu, letního provozu i občerstvení. Vymění se také čipy. Nově bude na čipové hodinky fungovat například i vstup na minigolf apod. „Návštěvníků Aquadromu se tato změna nijak nedotkne. Naopak, vše by mělo být jednodušší a pohodlnější. Výměna by měla probíhat ve večerních hodinách a v průběhu zhruba jednoho týdne,“ ujistil dále Jan Paparega.

Výměna systému se musí provést ale ještě v letošním roce. „I to je důvod, proč zakázku vyhlašujeme na poslední chvíli. Mělo by se vše ale stihnout,“ dodal primátor s tím, že i přesto, že výměna není nejlevnější investicí, vstupného a cen pro návštěvníky koupaliště se nijak nedotkne.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!