Gamblers Most obhájili titul, ve finále porazili Jeptišky

0
1689

V neděli se na hřišti 11. ZŠ Most odehrál finálový den DRFG Mostecké ligy malé kopané. V jeho rámci byly sehrány zápasy o třetí místo a zápas finálový a bylo tak rozhodnuto o letošních medailistech mosteckého malého fotbalu.

V utkání o třetí místo se proti sobě postavily pátý a šestý tým základní části, tedy GMS Most a Hospoda ULITA.

ULITA nakonec dokázala obhájit své loňské bronzové umístění a to přesto, že v základní části se umístila až na šestém místě.

Po střetu o bronz již bylo vše přichystáno k finálovému utkání, v kterém se proti sobě postavili dva největší favorité letošního ročníku a zároveň první a druhý tým základní části, tedy úřadující mistři Gamblers Most a nováček FC Jeptišky. V základní části to byly právě Jeptišky, kdo dokázal jednou Gamblery porazit a o to samé se chtěly pokusit i ve finále. Jejich sestava tomu ostatně napovídala, když kvalitou kádru byly s Gamblery minimálně srovnatelné.

Byly to však nakonec bohaté zkušenosti Gamblerů s malým fotbalem, které převážily finále na jejich stranu a přidaly jim další obhajobu titulu v mostecké lize do výčtu jejich úspěchů. Gambleři šli ve finále záhy do vedení a to si přes poločasový stav 3:1 podrželi až do konečného vítězství 6:3. Mistrem DRFG Mostecké ligy malé kopané a jejím zástupcem na příštím mistrovství republiky a případně i zástupcem v příštím ročníku Ligy mistrů se tak stali Gamblers Most.

Kanadské bodování play off vyhrál Jakub Polák (9+4) z Gamblers Most. Ten získal třináct bodů stejně jako druhý Ondřej Mentlík (7+6) také z Gamblers a třetí Vít Popelka (4+9) z Hospody ULITA. O konečném pořadí této trojice nakonec rozhodoval počet vstřelených gólů. Polák se stal s devíti zásahy rovněž nejlepším střelcem play off. Nejvíce asistencí si připsal Vít Popelka (9) a stal se nejlepším nahrávačem vyřazovací části.

V rámci předávání individuálních ocenění po finálovém zápase byl jako každý rok udělen titul Nejplatnějšího hráče ročníku, kterým byl na základě hlasování kapitánů jednotlivých týmů hrajících ligu zvolen Ladislav Kešner. Do Síně slávy Mostecké ligy pak byl za ročník 2016 uveden brankář týmu proOFFICE Milan Říha.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!